Bild

Aktuellt Banan

Efter en lång och tuff vinter i stora delar av Mellansverige så har greenerna kommit fram. Vi har en del skador. Men vi är inte ensamma om detta problem, många andra greenkeepers vittnar om problem på deras banor. Golfstarten är försenad generellt i mellan Sverige.

Det som kommer att hända nu är att vi kommer att jobba hårt för att få tillbaka gräset och har en tät dialog med vår bankonsulent.

Planen ser ut som följande:

Vi kommer att börja med en hålpipning. Hålpiporna kommer sedan att skäras sönder med hjälp av vertikalskärning. Hålpipning görs för att frigöra gräsfrön (vitgröe / poa) som ligger i växtbädden. Sedan blir det hjälpsådd. Vi kommer att köra ut ca 200 kg kärrgröe, lägga på gödning och dra på vår- dukarna (dom som andas och som kan skapa en ”växthusvärme”) igen. Sen är det bara att vänta på att naturen ska göra sitt i form av värme och vatten. Kommer värmen så kommer vi att se resultat ganska fort. Förra året när vi hade liknade situation, var orsaken till att det inte växte initialt kylan i marken (gräset måste ha en temp över 7 grader).

Så nu kommer vi med all kraft att genomföra ovan och med alla medel försöka reparera greenerna på bästa sätt.

Jag återkommer med mer information om utfallet och öppningsdatum.

Hälsningar

Björn

 

Bild

Rapport från Bankommittén

Efter förra årets kalla vår då banan fick ta mycket stryk efter stor isbildning under vintern så hoppas vi på en bättre övervintring med våra nya täckdukar på greenerna.
Säsongsstarten blir sen i år igen och vi får ha tålamod tills banan blivit spelbar.
Vi har i BK arbetat fram en planering av åtgärder den här säsongen.
  • Säkerställa kvalitet på spelytorna
  • Översyn av klipphöjder och klipplinjer
  • Allmän uppfräschning av högruff och hålavgränsande områden
För att nå bästa tänkbara resultat så kommer vi ta hjälp av SGF:s bankonsulent Calle för rådgivning och expertutlåtanden.
Bankommitten genom Patrik Ekman
Bild

Upptaktsmöte Herrar 40 & 50 onsdag den 18 april

Då var det dags att planera in seriespelet i Västmanlandserien för Surahammars herrlag i åldersgrupp 40 samt 50.
Vi träffas i klubbhuset Surahammars GK på onsdag den 18 april kl 17:00-17:45 för att gå igenom upplägget inför säsongen med information om bland annat speldatum.

Välkomna till upptaktsmötet

Martin Holst lagkapten Herrar 40
Mikael Klintberg lagkapten Herrar 50

 

Speldatum H40 samt H50 säsongen 2018:

http://idrottonline.se/SvenskaGolfforbundet/globalassets/vastmanlands-golfforbund/dokument/tavlingar/vastmanlandsserierna_2018.pdf

Bild

Personal till banan sökes

Vi söker personal till golfbanan för säsongen 2018. Du ska vara över 18 år och ha minst traktorkörkort. Det är ett fritt och omväxlande arbete. Du måste kunna arbeta både i grupp och självständigt. Vi ser gärna att du har maskinvana och att du är golfare. Anställningen är 6 månader och lönen är enligt kollektivavtal.

Skicka in din ansökan till: maskinhall@surahammarsgk.org

 

Bild

Program för klubbens tjejer i april-juni

Damkommittén under ledning av Lotta Faleke har nu planerat för säsongen 2018. Årets målsättning är: ”Skapa förutsättningar för en god klubbanda och en stark känsla av gemenskap bland oss tjejer i Surahammars Golfklubb!”

Det börjar med upptaktsträff för alla klubbens tjejer den 19 april i klubbhuset. I bifogade nyhetsbrev kan du läsa om alla trevligheter som erbjuds under april till juni. Nyhetsbrevet har skickats ut till alla tjejer i klubben.

Klicka på länken för att öppna: damprogramr april-juni 2018

Bild

PERSONAL SÖKES TILL RECEPTIONEN

Tjänsten är en schemalagd heltid inkl lördagar, för en person på heltid alternativt två personer på halvtid, under golfsäsongen ca 16 april – 20 oktober 2018. Du skall vara 18 år eller äldre och bör inneha körkort. Kunskap om golf är önskvärt och dina personliga egenskaper är viktiga. Du måste vara glad, öppen, utåtriktad och stresstålig samt ha en naturlig fallenhet för service. Dator- och telefonvana är också ett måste. I tjänsten ingår även städning av gemensamhetsutrymmen.

Skicka Din ansökan till Surahammars GK, Golfbanevägen 5, 735 34 Surahammar eller info@surahammarsgk.org. Frågor ställs via mail eller till kansliet på tfn 0220-30067.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!