Notering

Stig Jansson vann Senilen 2 juli.

I växlande väder, ösregn och sol, kämpade 87 st seniorer i seniorernas tour. Stig Jansson vann före Pirjo Hulkkonen och Kjell Svensson, alla med 69-rundor. Per Bäckman blev 4:a och Jan Persson 5:a, båda på 70. Fortsatt mycket låga scorer i resultatlistan och nya namn i toppen på tabellerna som finns uppdaterade HÄR. 
Eftersom vi inte kan ha gemensamma prisutdelningar p g a Coronarestriktionerna kommer vi att dela ut priser i samband med anmälan veckan efter. Detta gäller fr o m nästa vecka, V 28.
Var rädda om varandra och håll avstånd!

Seniorkommittén.

Notering

Info från styrelsemötet 2020-06-29

Vid mötet togs beslut och diskuterades frågor enligt nedan:

  • Tävlingar är tillåtna från 1/7 och på söndag 5/7 har vi årets första tävling som är Golfhäftet Trophy, 49 lag hittills anmälda.
  • Golfveckans tävlingar körs i stort som planerat. Vi följer rekommendationerna från Svenska Golfförbundet vilket innebär att det inte blir några kanonstarter, ingen samling innan första start, men välkomstmail skickas till alla anmälda med lite info inför varje tävling.
  • Banan invigdes för 30 år sedan. Med anledning av Corona kommer firandet att tonas ned.
  • Medlemsstatistik – klubben har en positiv medlemsutveckling med störst ökning av unga vuxna 22-26 år. 31 nybörjare har hittills registrerats i år.
  • Ekonomi -Intäkter  från greenfee är fantastisk i år med 200 000 över budgeterat. Golfhäftet, som vi tar emot även på helgen gynnar restaurangen.
  • Nya flaggor på rangen moteras upp denna vecka.
  • En tävling för sponsorer är planerad till september.
  • Nytryckt banguide kommer snart att vara klar.
  • Avskjutning av gässen på banan är planerad.
Notering

Ny medlemsundersökning på gång!

Den 24 juni sänds det första utskicket av årets medlemsundersökning, Players 1st ut till klubbens medlemmar. Undersökningen genomförs som tidigare av det danska företaget Players 1st i samarbete med Svenska Golfförbundet, där ca 360 svenska golfklubbar deltar.
Players 1st är ett utmärkt verktyg för klubbens ledning att ta reda på vad ni medlemmar har för syn på verksamhet och anläggning. Resultatet ligger till stor del som grund för styrelse och klubblednings arbete med att göra rätt prioriteringar och sätta upp mål för klubbens framtid.

Undersökningen går ut via mejl vid två tillfällen, till hälften av medlemmarna vid varje tillfälle. Första undersökningen skickas ut den 24 juni och den 26 augusti skickas den andra ut. I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, träning och restaurang.

Ditt svar är viktigt

Då utvecklingen av klubben och vår verksamhet bygger på vad ni medlemmar vill är det viktigt att du som medlem svarar. Ju fler svar, desto bättre beslutsunderlag. Då undersökningen skickas från Players 1st, kan det fastna i SPAM-filter. Har du inte fått något mejl den 24 juni, titta i din ”skräppost” och se om mailet fastnat, annars kommer du med i den senare undersökningen den 26 augusti.

Tack för att du deltar!

Notering

Sommarinfo – Juniorer

Hej

Här kommer info om sommarens träningar och aktiviteter.

Som ni vet anordnas inget läger i år. Träningarna fortsätter däremot hela sommaren och ända till september, vi kommer därmed INTE ta något uppehåll under juli vilket vi gjort tidigare år.

Grupp A: Lördagar kl. 10.00

Grupp B: Lördagar kl. 10.00 & tisdagar kl 17.45

Grupp C: Lördagar kl. 11.00 & tisdagar kl. 19.00

——————-

För grupp C kommer vi köra extra träning med spel på banan tillsammans med Micke följande tider. Anmäl dig till info@surahammarsgk.org om du kan vara med.

22/6. Start kl. 11.

24/6. Start kl. 12

26/6. Start kl. 12.

Juli – Återkommer med tillfällen

——————-

Tävlingar

Vi håller på att gå igenom möjliga tävlingar framöver. Återkommer med mer info.

Har du frågor:

Hör av dig till Micke eller John-Edvard.

Mvh

Tränarna.

Notering

Fina resultat på seniorernas runda!

75 st seniorer kom till start på torsdagens golfrunda. Bäst lyckades en rookie, Gunnar Noritis, med fina 68. Tätt följd av Maj Lundberg på 69. På tredje plats kom Bo Forsman på 70 och Birgitta Bjurstig kom 4:a på samma resultat. Kent Myhrberg tog 5:e platsen på 71. Det blev många låga scorer i det fina vädret med 50 st under 80.
Uppdaterade tabeller hittar du HÄR.

Vi önskar alla en härlig Midsommar! Var rädda om er och håll avstånd kring stången!

Seniorkommittén.

Notering

Bergslagslyftet ger bidrag till Surahammars GK!

Vi har fått ett glatt besked då vi har beviljats sponsring via Bergslagslyftets extrautbetalning på grund av de utmaningar vi föreningar har på grund av covid-19.
För en månad sedan sökte klubben bidrag för att kunna köpa in nya bollar till footgolfverksamheten, då vi inte har kapacitet att låna ut bollar som håller tillräckligt bra hygienisk standard. Vi har för få bollar helt enkelt.
Länsförsäkringar Bergslagen sponsrar med beloppet 5 000 kronor, som oavkortat kommer att gå till dessa inköp.

TACK Länsförsäkringar Bergslagen, ni gör skillnad!

Notering

Tävlingarna återupptas – Anmäl dig nu till Golfhäftet Trophy 5 juli!

Den 5 juni kom nyheten från golfförbundet att tävlingar kan återupptas från och med den 1 juli.
Detta innebär att vi kan arrangera Golfhäftet Trophy den 5 juli och Golfveckan måndag- lördag v. 31.

Glädjande!

Vi kommer dock behöva rätta oss efter de rekommendationer vi har fått från förbundet och tävlingarna behöver uppdateras med information. Arrangemangen behöver säkerställas så att vi undviker större folksamlingar, kanonstarter och prisutdelningar.
Omklädningsrummen kommer att vara fortsatt avstängda för dagsgäster.
Det kanske känns trist, men äntligen får vi tävla!
TK har nytt uppstartsmöte torsdagen den 18 juni, med genomgång av de särskilda rekommendationerna, men vänta inte på dessa.

Gå in och anmäl dig till våra tävlingar nu och sprid informationen till dina golfande vänner!

Välkomna!

https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/tavlingsinformation/

 

Notering

Succé för klubbtävlingen för seniorerna!

Stor uppslutning i test av seniltouren. I bra väder och på vår fina bana blev det mycket låga resultat med 25 spelare på par eller bättre. Bäst lyckades P-O Björkman med 66, Mayvor Wilson blev 2:a på 67, Lennart Eriksson  3:a på 69, Lars Höglund  4:a på 70 och Göran Ek 5:a också på 70. Alla följde folkhälsomyndighetens rekommendationer föredömligt och då  resultat inte räknades under dagen med följande prisutdelning följde blev det inga stora folksamlingar.

Uppdaterade tabeller inklusive statistik från Lee Boyd hittar du HÄR.

Välkommen, (om du inte är är förkyld eller har andra symptom!) nästa torsdag!

Seniorkommittén.