Historia

 

Seniltouren blir allt pupulärare och deltagarantalet växer för varje år. Tävlingen startade 1992 på initiativ av Hans Hederström. Den var då öppen för alla medlemmar som hade möjlighet att spela på fredagsförmiddagar. Deltagarantalet var då ca 10-15 st. Efter hand tilltog intresset och folkmunnen gav tävlingen namnet Seniltouren.

Inledningsvis var tävlingsformen poängbogey. 1995 övergick man till slaggolf, som uppfanns av ett ”geni” i Uppsala. På senare år har också åldersgränsen justerats. Numera måste man ha uppnått ”mogen ålder” för att delta: damer 50 år och herrar 55 år.

2008 har 100 spelare, inklusive 15 damer medverkat.  Genomsnittet ligger på 61 spelare per rond. Allt sammantaget gör att seniorgolfen av idag är en av klubbens mest omfattande aktiviteter.

Seniormästerskapet
Den sociala biten i all ära, men Seniltouren handlar ju också om tävlande. Normalt brukar 18 genomgångar genomföras. Resultaten från de åtta bästa ronderna räknas. Ibland händer det ju att man har en ”Off Day” och den ronden bör inte ingå i saldot så att säga. För att aspirera på titeln Årets Champion bör genomsnittet hamna under 72 netto. Det är rätt tuffa krav för att få en inteckning i ett pampigt vandringspris, man så har ju också konkurrensen ökat under åren. Flitigt deltagande är nästan ett ”måste”.

En intern Matchcup genomförs, som baseras på Svenska Golfförbundets schema för 64 spelare. Kvalificering och ranking utgår från placeringen i ”Mini-Ligorna”, där de fyra bästa ronderna räknas. Här, som i andra Cup-sammanhang, kan allt hända. Fjolårets Seniormästare t ex blev utslagen redan i första omgången av årets upplaga. Inget är givet på förhand och det är väl något av tjusningen med spelformen.

Det har blivit tradition att avsluta säsongen med "Ryder Cup" en duell mellan de tio framgångsrikaste ”Juniorerna” (55+) respektive ”Gubbarna” (65+). Då ungdomarna i H55 fick svårt att få ihop 10 spelare så ändrades lagsammansättningen till "Stanarna" och "Lantisarna" fr om 2011. Här handlar det, som sig bör, om tvåmannalag i bästboll, foursome och matchspel. Om än knappt, så har den yngre generationen vunnit det två senaste årens prestigemöten. Det är givetvis händelser som livligt diskuteras vid efterföljande samkväm med supé och prisutdelning för säsongen som gått.

Egen publikation

Allt som händer och sker lokalt inom Seniorgolfens sfär skildrades i Infobladet Sura ”Seniltour”. Det var en trycksak i A4-format med 8-10 sidor per utgivningstillfälle. Dess upphovsman och chefredaktör var Kurt Åberg. Varje vecka speglades i ord och bild vad som hänt under veckan som gått. Till sin hjälp hade Åberg den ”Auktoriserade Expertkommentatorn” Arne Bagge med s k vass penna samt ett antal ”Paparazzifotografer”. Tidningen gavs ut för åttonde och sista året 2010 och tveklöst utgjorde den ett ”kitt” i Seniorverksamheten.

 

Seniltouren 2019

Resultat.

2 okt. För 3:e året i rad vann Lantisarna Senilens Ryder Cup som avgjordes i regn. Den enda omgången på hela touren! Resultatet blev 17,5 mot Stanarnas 14,5. I tävlingen deltog fyra 4-mannalag som spelade 6 hål Bästboll, 6 hål Foresome och avslutade med Singelmatcher. Det var 4,5 - 3,5 efter första ronden, sedan ryckte Lantisarna med 6,5 mot 1,5 i Foursome-matcherna till 11 - 5! Stanarna satsade allt i singelmatcherna och vann dessa med 9,5 - 6,5, men det räckte inte ända fram.
Stanarna lyfter på kepsen och säger GRATTIS! De skyller på vädret och den blöta hemmabanan!

Tröstturneringen för de som inte kvalade in i lagen samlade 28 startande, och vanns av Christer Bergström före Kent Alvebris båda på 76. Glädje Jan Olsson blev 3:a på 77 och Rune "Tigern" Norrström 4:a på 79.

Finalen i Matchcupen har spelats och den vanns av Leif Karlsson över Per Bäckman.

25 sept. Den 22:a rundan avslutade årets tour. Börje Brewitz gjorde comeback med besked. Hans enda tävling i år, och vinner omgången på 69! Annars var det en tuff omgång med många scorer som avgjordes på SHCP, Bengt Larsson blev 2:a på par, Rolf Widlund 3:a med 73 och Bengt Öhrman tog sista pris på 74. 69 spelare kom till start.

Årets MÄSTARE blir Rolf Eriksson som höll undan för Sören Pettersson. Rolf vinner även 8 Bästa före Erland Lundberg och Sören Pettersson. Tjejligan vinner Viviann Henriksen före Maj Lundberg. La Liga vinns överlägset av Sören Pettersson före Stig Jansson.

I Ryder Cuplagen blev det små förändringar. Bengt Larsson gick in i Lantisarnas lag efter sin 2:a plats i dagens tävling. Bengt Öhrman spurtade bra med 4:e platsen i dag med det räckte inte han hade behövt 2 poäng till!
Uppdaterade sluttabeller hittar du HÄR.

18 sept. 70 spelare kom till start i den näst sista omgången. Blöt bana bidrog till ganska höga scorer, bara 22 st under 80. En som gillade underlaget var Viviann Henriksen  som klämde till med 67! Damerna var på alerten med 4 st i topp 10. P-O Björkman tog ytterligare en 2:a plats med 72, Tore With 3:a med 73 och Lennart Pettersson 4:a med 74.
I kampen om plats i Ryder Cuplagen hände det ingenting med de 16 klara från förra onsdagen i något av lagen . I Lantisarnas lista tog Viviann ett jättekliv med sina 40 p för segern och är nu på 17:e platsen. Lennart Eriksson klev upp på 17:e plats på Stanarnas lista och ligger 5 pinnar efter Bengt Pettersson.
Per Bäckman är i final i Matchcupen där han ska möta Leif Karlsson.
I Mästerskapstabellen skiljer det nu 35 poäng mellan Rolf Eriksson och Sören Pettersson.
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.

11 sept. "Bara" 63 startande kom till start. Största anledningen var att det var bilförbud då banan var för blöt efter de senaste dagarnas regn. Underlaget visades också på resultaten. Tony Johansson vann på 71, Bo Forsman på 2:a plats på 72, Lennart Eriksson 3:a på 72 och Lars Höglund 4:a på 73. Tur med vädret ändå och det vara bara de sista bollarna som fick en skur på 17 och 18.
Tabellen med fokus på Ryder Cup-lagen har uppskattats och nu när allt seriespel är klart återstår bara två rundor att ta poäng inför finalen. I Lantisarnas lag hände det inga förändringar annat än att Arne och Tony avancerade ett par pinnhål. Bo Schilström gick upp på första kvalplats. I Stanarnas lag spelade Lee in sig på Birgittas plats. Här gjorde Lennart Eriksson ett ryck med sina 36 poäng och är nu med och slåss om en plats i laget!
I Matchcupen är Leif Karlsson klar för final efter seger över Tony Johansson.
Kampen om Mästartiteln står mellan Rolf Eriksson och Sören Pettersson. Sören knaprade in några poäng i dag och det skiljer nu bara 34 poäng!
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.

4 sept. 75 spelare till start och åter en solig perfekt golfdag. Ganska höga scorer "bara" de 30 som fick poäng under 80. Rolf Eriksson vann på 72 och gör ett ryck i mästerskapstabellen. Lennart Pettersson 2:a på 72 liksom Erland Lundberg som 3:a och Thomas Johansson 4:a på 73.
Nu är det bara tre onsdagar kvar och det drar ihop sig till Ryder Cup som vi spelar den 2 okt. Det är dom 16 bästa Lantisarna och Stanarna som bildar lag. Nu finns en ny tabell "Ryder Cup" i Excelboken på vilka som just nu har platserna, samt de 4 som ligger närmast under strecket. Är du klar, hänger du löst, eller har du bara några pinnar till så är du med och knuffar ner någon?  Tabellen kommer att uppdateras varje onsdag.
Kolla tabellerna HÄR!  

28 aug. Kjell Hedmark klev högst upp på prispallen efter en 69-runda! På 2:a plats Arne Rydin på 70, Bengt Pettersson 3:a på 70 och Bengt Öhrman 4:a på 72. 76 st kom till start. Prisutdelning för augusti månad förrättades.
Tabellerna och Lee:s statistik är uppdaterade och du hittar dom HÄR.

21 aug. 78 kom till start i den 17:e omgången. Som vanligt fint väder ett glatt humör och nya spelpartners för många i denna sociala aktivitet.
Birgitta Bjurstig vinner, som första dam denna säsong, på fina 67! Vi bugar och bockar. På 2:a plats kommer Erland Lundberg på 68, Stig Jansson 3:a på 71 och Stig Lövgren 4:a på 72.
Uppdaterade tabeller hittar du HÄR. Där finns också poängen till de åtta främsta "Senilarna" från KM som spelades i helgen. Klubbmästarna Mats Andersson i H60 och Sören Pettersson i H70 har fått sina 40 poäng i mästerskapstabellen. Grattis!

15 aug. Hemliga resan spelades på Söderby Golf utanför Uppsala. En trevlig bana i fint skick men ganska långt mellan hålen. Vi blev väl mottagna av klubben och lunchen smakade bra.
Kanonstart kl 9.00 för 56 startande. Segrade gjorde Bo Forsman på 71 och ryckte med det upp i Ryder Cup-laget för Stanarna! Anders Önning blev 2:a på 72, Stig Jansson blev 3:a på 73 och Rune Engström knep 4:e priset på 73.
Utöver det var det en separat prisutdelning till de 5 främsta, två Närmast hål och till bästa lag. Gäldje Jan Olsson och Kent Myhrberg vann närmast hål och bästa lag blev Stig Jansson/Thomas Johansson/Bjarne Broström.
Resan och tävlingen blev trevlig och mycket uppskattad av deltagarna och ett stort tack till Rein, "Klicken" och Sören C som fixat det hela!
Uppdaterade tabeller inkl 8 bästa hittar du HÄR.
(Tävlingen är nu öppen så resultatet hittar du på Min Golf)

7 aug. 71 st till start i bra golfväder. Sören Pettersson fick kliva högst upp på prispallen då han vann på 70. Erland Lundberg kom 2:a också på 70, Rein Wöiduma  på 3:e plats på 71. Kent Myhrberg tog 4.e priset och lyckades göra HIO på 12:an! Grattis!
Uppdaterade tabeller och 8 bästa hittar du HÄR.

31 juli. 80 anmälda till kanonstarten sista juli, fantastiskt! Att golfen är en sport där allt kan hända är också härligt. Otroligt låga scorer med 49 st under 80 och vinnaren går in på 67! Jorma Laiholampi som har varit med på samtliga 13 rundor i år och haft rundor på 83 - 99 netto gör en 67-runda!  GRATTIS! Leif Karlsson som ligger 2:a i Mästerskapstabellen tar andra priset på 68, Leif Norström 3:a på 68 vilket är 10 bättre än hans årsbästa och H-O Norrman gör 69!

Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.

24 juli. Rekord igen! 28 plusgrader och knappt en vindpust! Det skrämmer dock inte seniorer, 76 st kom till start. Två fick dock bryta p g a värmen. Halva styrkan gick under 80 netto. P-O Björkman tog sin första vinst för säsongen genom att skjuta 71. Tätt följd av Stig Jansson 2:a, Ola Bäck 3:a och Patrik Kuusela alla på 72.
Uppdaterade tabeller och statistik finns HÄR.

17 juli. REKORD!! 80 anmälda till dagens omgång! Tyvärr tvingades en lämna återbud så 79 st fullföljde. Det är fantastiskt vilket intresse det är för klubbens största aktivitet. Totalt har 120 personer varav 15 damer deltagit minst 1 gång, 7 st har varit med alla 12 ronderna.
Dagens runda vann Leif Karlsson på fina 68. Ingvar Ekman 2:a på 70, Peter Andersson 3:a på 71 och på 4:e plats kom Roland Södergren på 71. Det blev låga scorer i det sköna vädret. 10 st på par eller bättre och 45 st under 80!
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.

10 juli. Denna varma sköna sommardag kom 65 spelare till start. Trots vädret blev det blygsamma resultat med bara tre på par eller lägra. Bäst lyckades Kent Myhrberg som tog sin första pallplats för säsongen med en 69:a. P-O Björkman blev 2:a på 70, också första pallplatsen. På 3:e plats kom Lennart Pettersson på par, och Sven Isaksson tog 4:e priset på 73.
Uppdaterade tabeller och Lee:s statistik hittar du HÄR.

3 juli. Seniltouren ingick i Golfveckans öppna singeltävling. Det blev lite struligt med alla klasserna, men Else och Maria redde ut det bra och vi fick resultat i 50- och 57-klasserna. Vinnare i touren, och 57-klassen, blev Thomas Johansson på 67. På andra plats kom Göran Ek på 68 som vann 50-klassen. Anders Önning 3:a och Rolf Eriksson 4:a. Totalt deltog "bara" 44 spelare från touren.
Uppdaterade tabeller hittar du HÄR.

26 juni. 75 spelare kom till kanonstarten i duggregn. Det blev låga scorer i toppen och halva startfältet gick under 80. Gamla kända namn på pallen och högst upp klev Lennart Pettersson på 68, tätt följd av Rolf Widlund och Peter Nissander på 69. Sören Pettersson blev 4:a på 72. Uppdaterade tabeller finns HÄR.

19 juni. 77 spelare varav några nya kom till start. Totalt har 105 personer deltagit i årets tour! Rolf Eriksson vann igen nu på 71, Lars Höglund kom 2:a på 71, Lennart Pettersson 3:a på 71 och Tommy Persson 4;a på 72. Tufft och hårt!
Uppdaterade tabeller hittar du HÄR. Lee har lagt till en ny statistik "Bäst - sämst hål"!

Nästa onsdag blir det kanonstart och prisutdelning.

12 juni. Några nya namn på prisplats igen! Högst upp kliver Leif Jansson med en fin 69:a tätt följd av Wolfgang Reinisch 70, Lars Höglund på 3:e plats med 71 och sista priset tar Bo Schilström med 72. 70 spelare deltog och Sten-Olof Larsson blev första man från Strömsholm.
Uppdaterade tabeller finns HÄR.

5 juni. I första juniomgången blev det lite variation i toppen på resultatlistan, kul! Visserligen klev Sören Pettersson högst upp med en 69-runda. Men på 2:a plats kom Göran Ek på 72, 3:a Ola Bäck på 73 Och Bengt Larsson tog sista priset på 74. 69 spelare kom till start denna varma sommardag.
Uppdaterade tabeller inkl Matchcupen, där snart alla i första rundan har spelat, hittar du HÄR.

29 maj. Till månadsfinalen slogs rekordet med 76 startande som spelade i stark vind med kanonstart. Det syntes på resultaten där ingen gick på par eller lägre. Vann gjorde Leif Jansson på 73, före ett gäng på 75 med Rolf Eriksson som 2:a, Mats Andersson 3:a och Lennart Karlsson på 4:e plats. Bara 20 st klarade "skamgränsen" 80. Dagen avslutades med prisutdelning för maj månad i samband med lunch i golfrestaurangen.
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.

22 maj. 75 spelare i sommarvärme. 39 st under "skamgränsen" 80 och 8 st på par eller bättre tyder på att formen börjar infinna sig. Mats Andersson åter på prispallen, nu överst med 69. Erland Lundberg på 2:a plats med 70, Lee Boyd 3:a med 71 och Christina Bredin slog till med 71 och tog sista priset.
Uppdaterade tabeller, nu utökade med en PB-tabell och Matchcupen, hittar du HÄR.
Nästa onsdag är det kanonstart och prisutdelning för maj månad!

15 maj. 71 spelare till start i skönt vårväder. Årets första gök hördes ute på banan! Det var från öster vilket betyder "tröstergök". Aktuellt för några som kanske behövde det efter en missad putt på våra snabba greener?!
En som inte behövde tröst var försvarande mästaren Sören Pettersson som vann på 69! På 2:a plats kom Torbjörn Pettersson på 71, Rolf Eriksson 3:a på 73 och Lennart LUA Karlsson tog sista prisplatsen på 73.
Uppdaterade tabeller, med ytterligare en tabell från Lee Boyd, "Birdietabellen"! Du hittar dom HÄR.

8 maj. 69 spelare kom till start den 2:a rundan. Segrare blev Carl-Erik Johansson med en 69-runda. På 2:a plats kom Viviann Henriksen i sin första start på touren på 71 före Lennart LUA Karlsson på 72 och sista priset tog Bertil Söderström på 74.
Uppdaterade tabeller hittar du HÄR.

2 maj. Efter 2 sommarveckor med över 20 grader blev det sedan en premiär på touren med 7 grader, mulet och kall nordanvind men inget regn under spelet men senare på eftermiddagen hagel- och snöbyar! Trots det kom det 62 spelare till start på fantastiskt fina greener! Vann gjorde Rolf Eriksson på 67, 2:a Peter Andersson också 67 och dom gick i samma boll! Mats Andersson tog 3:e pris på 70 och sista priset tog Leif Karlsson på 71.
Uppdaterade tabeller med den nya poängtabellen hittar du HÄR!

*******************************************

 Resultat Seniltouren 2018 

I Matchcupens final vann Mats Norling med 3-1 över Mats Andersson! Grattis Mats Norling! 

Slutställning i tabellerna:

 • Seniormästerskapet: 1:a Sören Pettersson 150 p. 2:a Rolf Widlund 115 p, 3:a Erland Lundberg 110 p.
 • Tjejligan: 1:a Maj Lundberg 281 slag, 2:a Mayvor Wilson 284, 3:a Christina Bredin 290.
 • La Liga: 1:a Rolf Widlund 88 p, 2:a Sören Pettersson 80, 3:a Björn Steen 65 p.
 • 8 bästa ronder: 1:a Erland Lundberg 567 slag, , 2:a Rolf Widlund 574, 3:a Sören Pettersson 574 slag.

Ryder Cup lagen:

 • Lantisarna: Sören Pettersson, Rolf Widlund, Rolf Eriksson, Stig Jansson, Stig Lövgren, Roland Södergren, Mats Andersson, Leif Karlsson, H-O Norrman, Lennart LUA Karlsson, Hans-Åke Andersson, Björn Steen.
 • Stanarna: Erland Lundberg, Maj Lundberg, P-O Björkman, Mats Norling, Mayvor Wilson, Ingemar Blomgren, Anders Önning, Lee Boyd, L-G Almgren, Mathias Bergström, Per Bäckman, Bengt Öhrman.

26 sept. Sista rundan spelades med kanonstart i höstrusk med regn, blåst och 12 grader. 60 spelare ställde dock upp för att försöka bättra på placeringar i tabellerna. Damerna avslutade säsongen på bästa sätt. Mayvor Wilson tog hem segern på 73 före 8 herrar på 74! Mats Andersson blev 2:a, Rolf Widlund 3:a och Kent Myhrberg 4:a.  Det blev inga förändringar i Ryder Cuplagen och inga stora omkastningar i de andra tabellerna heller. Uppdaterade tabeller hittar du HÄR.

19 sept. I den näst sista omgången visade Maj Lundberg var skåpet skulle stå! Hon gick runt i blåsten på 69 före Per Tapper på 70. Arne Rydin blev 3:a på 71 och Roland Södergren tog sista priset på 73. Lite omkastningar blev det i tabellerna. Roland Södergren och ”Blomman” säkrade nog sina platser i Ryder Cup-laget med sina 12 respektive 10 p på 4:e och 5:e plats.
Uppdaterade tabeller hittar du HÄR.

12 sept. Mats Andersson behärskade stormvindarna bäst i dagens tour och vann på 72. På 2:a plats kom Jan Eriksson också på par, 3:a Leif Johansson 73 och 4:a Rolf Eriksson 74. Till start kom 62 spelare. Uppdaterade tabeller hittar du HÄR.
Nu återstår bara två onsdagar och kampen om placeringar i tabellerna och att kvala in i de prestigefylla Ryder Cup-lagen. De 12 bästa i mästerskapstabellen bildar lagen ”Stanarna” och ”Lantisarna”. Ska Lantisarna försvara titeln eller kommer Stanarna att återställa ordningen?!

5 sept. I bortamatchen mot Hagge deltog 32 spelare från Sura. Hemmaspelarna dominerade i resultatlistan och tog de 5 första platserna. Mikael Andersson vann på 69 slag. Bästa Suraspelare blev Leif Karlsson på 6:e plats på 73. Roland Södergren blev 2:a med 74, Stig Jansson 3:a med 76 och Bengt Larsson 4:a med 77. Uppdaterade tabeller, dock ingen statistik, hittar du HÄR.
Nu återstår det bara tre omgångar innan vi avslutar touren med Ryder Cup och avslutning med prisutdelning första veckan i oktober. Det är tätt i tabellerna så det blir en spännande slutspurt!

29 aug. En högoddsare slog till och tog hem segern! Bo Forsman gick runt på 67 slag netto. Hans första seger på touren efter att ha legat runt 80 hela sommaren. Roland Södergren blev 2:a på 68, Lee Boyd 3:a på 70 och Bo Forsberg 4:a på 70. Till start kom 61 spelare. Uppdaterade tabeller hittar du HÄR.

Nästa rond är bortamatchen mot Hagge den 5 sept. Gå in på deras hemsida och anmäl dig!

22 aug. Det ”gamla gardet” klev fram och tog hand om prisbordet den här ronden. Ingemar Blomgren tog sin första seger för säsongen med en 66-runda! Glädje Jan Olsson blev 2:a på 69, Arne Rydin 3:a på 70 och Bjarne Broström 4:a på 71. Topp 10 gick alla på par eller bättre, därav två av 7 deltagande damer. Maj Lundberg och Majvor Wilson. 63 startande.
Uppdaterade tabeller med bl a KM-resultaten hittar du HÄR.
Nästa onsdag är det kanonstart och prisutdelning för augusti.

15 aug. ”Bara” 57 spelare till start. Alla 4 pristagarna på fina resultat. Björn Steen och Mathias Bergström kommer in på 68! Björn vinner med 1 slag på lägre shcp före ”Matte” som är på pallen för första gången! P-O Björkman blir 3:a på 69 och Mats Norling 4:a också med en 69-runda.
Uppdaterade tabeller (utom 8 bästa och övrig statistik då Lee Boyd är och firar sin 70-årsdag i Venedig) hittar du HÄR.

8 aug. Låga resultat igen då 73 spelare kom till start. 11 st på par eller bättre och tre 66:or i topp! Anders Önning som 1:a, Erland Lundberg 2:a, Majvor Wilson 3:a. Stig Jansson 4:a på 69.
Uppdaterade tabeller finns HÄR.

1 aug. 63 spelare kom till start, 36 st klarade ”skamgränsen” 80 men bara de 4 pristagarna gick på par eller bättre. Allra bäst lyckades en av årets rookies på touren nämligen Gunnar Widenberg som slog till med en 65-runda! Hans-Åke Andersson blev 2:a på 68, Stig Jansson 3:a på 69 och Lee Boyd tog 4:e priset med 72.
Uppdaterade tabeller hittar du HÄR.

25 juli. Kanonstart och prisutdelning för juli månad. Då kom 67 spelare till start i värmen, varav 4 st som spelade sin första runda! Totalt har nu 109 personer deltagit i årets tour. Låga scorer även i dag med 14 st på par eller bättre och 51 st under 80 netto! Högst upp på prispallen klev en kvinna för första gången i år! Vi grattar Christina Bredin som gick på 67! Börje Östling på 2:a plats på 68, Rolf Eriksson (2:a förra onsdagen) på 3:e plats med 69 och Sören Carlsson knep sista priset med en 70-runda.
Uppdaterade tabeller hittar du HÄR.

18 juli. Endast 50 spelare kom till start i den extrema värmen, över 30 grader. Rolf Widlund tog sin andra seger för säsongen med en svettig 69:a. Rolf Eriksson på 2:a plats med 71, Sune Engwall 3:a på 73 och Anders Önning 4:a på 73. Detta var den 9:e ronden och 12 spelare har nu fått ta bort den sämsta ronden i 8 bästa tabellen. Nu är även tabellerna Hålstatistik och Eclectic uppdaterade och du hittar dom HÄR.
Nästa onsdag är det kanonstart och prisutdelning för juli!

11juli. 58 spelare till start i den 8:e ronden. Låga scorer som vanligt med 10 spelare under par. Det märks att greenerna är jättefina. Christer Bergström tar sin andra vinst med en 69-runda och är bästa stanare i mästerskapstabellen på 73 poäng. Sören Pettersson, bästa lantis, leder på 96 poäng och får se upp nu! Bengt Larsson tar andra platsen på 69, och Erland Lundberg 3:a också på 69. Sista priset tar Bengt Öhrman, som tagit poäng tre ronder på raken, på 71. I tjejligan finns nu 13 damer och leder gör Maj Lundberg.
Uppdaterade tabeller hittar du HÄR.

4 juli. I golfveckans singeltävling ingick en rond i Seniltouren (annars hade det inte blivit någon tävling!). Alla som deltagit i någon av årets onsdagstävlingar räknas i tourens resultatlista och de 14 bästa har fått sina poäng. Tävlingen vanns av 11-åriga Theo Carlsson på 65! Bästa senilare blev 75-åriga Sören Pettersson på 70. Bengt Öhrman 2:a på 70, Hans-Åke Andersson 3:a på par, 4:a Mats Norling 74 och 5:a Lennart Eriksson 75.
Uppdaterade tabeller finns HÄR.

27 juni. Kanonstart och prisutdelningar för maj och juni. 61 startande i fint väder och på  greener som verkligen ser bra ut! Eloge till Björn & Company från seniltouren!
Segrade gjorde Mats Andersson på 70 före Göran Ek på 70. Parhästarna H-O Norrman och Björn Steen tog hem pris 3 och 4 på 70 resp 71. Halva startfältet klara 80 netto.
Uppdaterade tabeller hittar du HÄR.

OBS! Även under golfveckan spelar vi seniltouren på onsdag den 4 juli i den öppna singeltävlingen! Samma poäng i tabellerna för en egen resultatlista.

20 juni. I mötet med Hagge startade 79 spelare, varav bara 13 st från Hagge. Åter igen låga scorer och vinnare blev Christer Bergström på 67 före Jan-Åke Johansson från Hagge på 71. Per Bäckman 3:a på 71, Mats Andersson 4: på 72, 5:a Lennart LUA Karlsson på 72, 6:a Hans Pettersson Hagge på 73.
Poäng som vanligt till de 14 främsta suringarna i tabellerna som är uppdaterade och finns HÄR.

13 juni. 65 spelsugna seniorer kom till start efter ett uppehåll p g a helgdag den 6 juni. Många låga scorer blev det också med 18 spelare på par eller bättre och 45 st under ”skamgränsen ” 80 netto. Nya gubbar på prispallen, och högst upp klev Göran Ek med fina 66! Jan Eriksson 2:a på 67, Lee Boyd 3:a med 69 och Gösta Blomkvist 4:a på 69. Det märks att greenerna börja bli bra.
Uppdaterade tabeller hittar du HÄR. Ni kan ta del av två nya flikar med intressant statistik. Utöver 8 bästa har Lee fixat Hålstatistik och Bästa poäng på varje hål. Nästa onsdag kommer kompisarna från Hagge så vässa formen!

30 maj. Kanonstart och prisutdelning för maj månad lockade till rekorddeltagande med 76 startande! Fantastiskt kul och vi fick lotta med 4-bollar i st f 3-bollar, men det flöt på riktigt bra och alla var i mål mellan 4 – 4,5 timmar. Trevligt också att 47 spelare valde att äta raggmunk och fläsk i restaurangen. Hans-Åke Andersson slog till med en 68:a och vann före Mats Norling på 70. Samma resultat på 3:an Erland Lundberg och 4:an H-O Norrman. Nästa vecka blir det ingen tour för då är det öppen tävling med ”Sura 6:an” med tre spelformer.
Uppdaterade tabeller hittar du HÄR och nu finns 8 bästa med och dessutom har hackern Lee Boyd gjort en tabell som visar hålstatistik! Tyvärr spökade kanonstarten, då alla startade från tee 50, till det så han måste jobba lite till med formlerna.

23 maj. 63 spelare kom till start i sommarvärmen. Att det är provisoriska och ganska svårputtade greener påverkar inte resultaten! Sex spelare på par eller bättre och 37 st under skamgränsen 80. Rolf Widlund vann på 68 och med bättre hcp än Erland Lundberg också 68. Trea kom Christer Bergström på 69 och Anders Önning tog sista prispengen med en 70-runda.  Rundan var inte hcp-grundande p g a provisoriska greener.
Uppdaterade tabeller, utom 8 bästa, hittar du HÄR.

16 maj. En sen start på säsongen. Banan öppnade i lördags och tyvärr var inte resultatet av täckningen av greenerna med dukar det förväntade. Fyra av greenerna är inte öppnade och fairway har också tagit stryk och är lika brun som grön. Vi hoppas att värmen och vattning kommer att göra sitt.
Varken värmen, nästan 30 grader, eller skicket på banan skrämde spelsugna seniorer! 66 spelare kom till start och på resultatet märks det inte att det var nåt fel på förutsättningarna. Leif Karlsson vann på 69, på andra plats kom Kjell Hedmark med 70, 3:a Tony Johansson 72 och sista priset tog Sören Pettersson på 73. Uppdaterade resultattabeller hittar du HÄR.
Rundan var inte hcp-grundande p g a provisoriska greener.

***************************************************

Resultat Seniltouren 2017 

Matchcupen 2017 är färdigspelad.  I finalen vann Mona Carlstrand med 3-2 över Mats Norling! Grattis Mona! 

4 okt. Lantisarna vann RYDER CUP över Stanarna med 12,5 - 11,5 poäng! Det var en jämn och spännande tävling där tre av de sex matcherna slutade oavgjort. Efter Stanarnas fem raka segrar fick så äntligen Lantisarna gravera in sitt namn på vandringspriset för andra gången. I det segrande laget spelade: Rolf Widlund/Stig Jansson, Glädje Jan Olsson/Mona Carlstrand, Rolf Eriksson/Tommy Persson, Roland Södergren/Lennart Pettersson, Sören Pettersson/Stig Lövgren och Lennart Karlsson/Kent Myhrberg. Stanarnas lag: Per Tapper/Per Bäckman, Mats Norling/Anders Önning, P-O Björkman/Lee Boyd, L-G Almgren/Bengt Öhrman, Leif Jansson/Christer Bergström och Lennart Eriksson/Bo Forsman.
I tävlingen för icke kvalificerade ställde 22 spelare upp. Stig Lindström vann på 69, Mats Andersson 2:a på 74, Bjarne Broström 3:a på 75 och Bengt Larsson 4:a på 76.

*****************************************************

27 sept. Avslutningsronden samlade 57 startande i bra golfväder. Rolf Widlund klämde till med en 69:a och vann omgången. Han gick därmed upp i topp på 8 bästa med en snittscore på 71,63! Han lyckades dock inte att nå Sören Pettersson som vinner mästerskapet på 186 poäng, 9 poäng före Roffe! Grattis till de båda kämparna som spelat i samtliga 21 ronder tillsammans med Glädje Jan Olsson! Bjarne Broström har hittat formen och tar 2:a platsen på 70 och Mathias Bergström går också på 70 (utom tävlan). Per Tapper tar 3:e priset på 72 före Stig Lövgren med 73. Mona Carlstrand vinner Tjejligan före Christina Tapper och Stig Lövgren tar 1:a priset i La Liga före Björn Steen. I matchcupen kommer Mona Carlstrand att möta Mats Norling i finalen.
Lagledarna för Ryder Cup tar nu ut sina respektive 12 spelare utifrån Mästerskapstabellen inför matchen på onsdag.
Uppdaterade sluttabeller hittar du här.

20 sept. Intresset håller i sig! I den näst sista omgången kom 64 spelare till start för att samla poäng och förhoppningsvis avancera i tabellerna. Stig Lövgren tog sin första seger för säsongen med en 68-runda. På andra plats kom Anders Önning på 69, 3:a Rolf Eriksson på 72 och Bjarne Broström tog sista prispengen på 72. En del har förstört spänningen i några av tabellerna, men Ryder Cuplagen blir inte klara förrän i sista omgången nästa onsdag. Noterbart är att Mona Carlstrand gick i topp på 8-bästa med sin runda på par i dag! Hon har fina 72,13, tätt följd av Stig Lövgren och LUA Karlsson på 72,25. Mats Norling är klar för final i Matchcupen efter seger över Tommy Persson.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

13 sept. I den 19:e omgången kom 63 spelare till start och åter igen gick pristagarna på par eller bättre. Mats Andersson vann på 69, Rein Wöiduma på 2:a plats med 70, Ingemar Blomgren 3:a på 71 och Lennart LUA Karlsson 4:a på 72.
Nu återstår endast två onsdagtävlingar i touren och nu ska det avgöras vilka som ska vinna Mästerskapet, Tjejligan och La Liga. Ingenting är klart förrän det är färdigt som man brukar säga. En annan kamp är ju vilka 12 spelare som ska få äran att representera i Ryder Cup-lagen Stanarna respektive Lantisarna.
Samtliga serie- och matchspel är nu avslutade, så det som avgör är alltså poängen i de återstående onsdagstävlingarna. Spännande!
Uppdaterade tabeller (utom 8 bästa) hittar du här.

6 sept. I matchen mot Hagge ställde 35 spelare från Sura upp. Som vanligt dominerade hemmaspelarna och bästa "Suring" blev Kjell Svensson på en 8:e plats med 74, bara 2 slag efter segraren Jan Östman Hagge. På 2:a plats i Seniltouren kom Lennart Pettersson på 75, 3:a Stig Lövgren 76 och 4:e priset tog Bengt Öhrman på 77.

30 aug. Kanonstart och prisutdelning för augusti månad, lika populär med 61 spelare till start, varav drygt hälften stannade och åt på restaurangen. Vilka resultat det blev, tror det är bland det bästa den här säsongen. 15 st på par eller bättre och 40 st klarade skamgränsen 80! Sören Pettersson vann på 67, och med 20 poäng ryckte han i mästerskapstabellen och gick förbi Roffe Widlund och leder med 19 poäng. L-G Almgren tog andra priset på 68, Samma resultat på 3:e plats tog Ulf Wilson och Bo Forsman 4:a, också 68.
Nästa runda spelas på Hagge GK den 6 september och du anmäler dig på deras sida.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

23 aug. 56 spelare till start och många fina resultat. Samtliga pristagare gick under par med Arne Rydin som segrare på 70. Tvåa blev Gösta Blomkvist på 70 och bronset tog Mona Carlstrand på 70. Hon går som tåget nu, är i semifinal i matchcupen efter att ha vunnit över Sören Pettersson. På 4:e plats kom Björn Steen på 71. Nästa onsdag är det kanonstart och prisutdelning för augusti månad.
Uppdaterade tabeller med bl a poängen från KM hittar du här.

16 aug. I den 15:e omgången var det dags för den "hemliga resan" som spelades på Enköpings GK. En trevlig bana och ett bra bemötande från klubben. Vädret kan ingen påverka, så det regnade lätt i stort sett hela tävlingen. 45 spelare deltog, och högst upp på prispallen klev det åter en rookie i form av Karl Göran Söderberg som bemästrade bana och väder bäst och den enda som gick under par för dagen, 71 slag! På andra plats kom Rolf Eriksson på 73, Sören Pettersson 3:a med 73 och Arne Rydin 4:a också på 73. Som vanligt hade Bengt och Gösta lagt in några andra tävlingar och ett stort prisbord. Lagtävlingen vann Karl Göran Söderberg/Sören Pettersson/Leif Johansson. Närmast hål vann Arne Rydin och longest drive Leif Johansson.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

9 aug. 60 startande varav 41 st under 80 netto och 10 st på par eller bättre! En ny rookie överst på prispallen igen, Rune Engström som lyckades gå runt på fina 67 slag! På 2:a plats kom Lennart LUA Karlsson på 70, som hittat formen, han vann serietävlingen i måndags på samma resultat. Stig Nordin blev 3:a på 71 och Bengt Larsson tar 4:e priset på 71. Nästa omgång blir på Enköpings GK den 16/8.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

2 aug. Efter en veckas uppehåll för Golfveckan samlades 65 spelare för den populära omgången med kanonstart och prisutdelning för juli månad. I det fina vädret och en bana i toppskick blev det låga resultat med 43 spelare under "skamgränsen" 80. Högst upp på prispallen klev Leif Jansson med en 68, 2:a kom Bengt Öhrman 69, 3:a, Christer Bergström 69 och sista priset tog Sune Engwall med 70.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

19 juli. 56 startande i fint väder, som tydligen har hjälpt Björn & Co att få till banan och snabba fina greener! Kul! På pallen kliver två nya upp på de översta platserna. Tony Johansson vinner på 67 och Bengt Pettersson 2:a på 69. Bo Forsman tar 3:e pris på 70 och Mats Norling blir 4:a på 71. 33 spelare klarade skamgränsen 80.
Nästa vecka blir det ingen tour för då är det klubbens GOLFVECKA. Hoppas att minst hälften av veckans spelare ställer upp på några av tävlingarna.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

12 juli. Rolf Eriksson visade att man med lägsta hcp:et kan vinna en tävling i touren genom att skjuta en 68:a i den 11:e rundan. Björn Steen 2:a på 69, Bengt Öhrman 3:a på 70 och Mats Norling 4:a på 72. 52 startande i fint sommarväder med endast en lätt skur.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

5 juli. 52 spelare kom till start. Tommy Persson vann på 69. Anders Önning 2:a med 70, Glädje Jan Olsson 3:a med 71 och Leif Johansson tog sista priset med 71. Enda damen i startlistan, Mona Carlstrand blev 6:a med en fin 71-runda två slag bättre än maken Janne som kanske får diska en vecka!?
Uppdaterade tabeller finns här.

28 juni. Kanonstart och prisutdelning för juni månad med 54 startande. Kanonresultat med Bengt Larsson i topp på fantastiska 63 slag! Det luktar rekord för Seniltouren. På andra plats kom Ulf Fredriksson på 69, Bengt Pettersson 3:a på 70 och Rolf Widlund tog 4:e priset med 72. Åter igen var det många nya namn bland de 14 som får poäng i mästerskapstabellen men Roffe Widlund leder fortfarande betryggande.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

21 juni. 55 spelare till start, 33 klarade skamgränsen 80 och 6 st på par eller bättre. På poängplats återigen många nya namn som vill vara med i toppen på mästerskapstabellen. Riktigt kul men inte så kul för Stanarna som har bara en man, Pelle Bäckman, bland lantisarnas 10 bästa! Jon Schenström vann dagens rond på fina 65 netto! Bo Forsberg på andra plats med 70, 3:a Arne Rydin 71 och Bjarne Broström 4:a på 72. Mona Carlstrand gick på par och stärker sin 1:a plats i Tjejligan. Nästa onsdag blir det kanonstart och prisutdelning för juni månad.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

14 juni. Stabilt startfält på 60 spelare. Nu är det många nya som slår sig in på resultatlistan, vilket är glädjande. Det ruskar om i de flesta tabeller! Segrade i dagens omgång blev Lennart Eriksson (ny i tabellen) som var den enda som klarade 72. Sören Pettersson ger sig in i kampen om mästerskapet och blir 2:a med 74. Rolf Widlund blir 3:a på 75 och håller undan som ledare med 14 poäng. Janne Carlstrand tar sina första poäng i tabellen med sin 4:e plats med en 75:a. I bästa 8-tabellen seglar Lee Boyd upp på första plats med ett snitt på 74,71 slag efter 7 ronder.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

7 juni. Återigen 60 startande trots hot om regn. Mats Andersson, ny "Lantis" för året, vinner på 72! Hans-Åke Andersson 2:a på 72, Lennart LUA Karlsson har hittat spelet igen och blir 3:a på 72, liksom Björn Steen som tar sista prisplatsen på 73.
Uppdaterade tabeller med maj-resultaten ackumulerade i kolumn B hittar du här.

31 maj. I Haggeutmaningen blev det 85 spelare till start varav 31 st från Hagge GK. Per Bäckman vann på 71 före Lee Boyd 72, 3:a Hans Andersson 72, 4:a P-O Björkman 73, 5:a L-G Almgren 73. Därefter kom 5 spelare från gästerna.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

24 maj. Kanonstart kl 08.00 och prisutdelning för maj, vilken SUCCÉ! 72 startande i strålande väder, kanonresultat med 18 främsta på par eller bättre och halva fältet under 80. Social samvaro vid anmälan och med 50 ätande i golfrestaurangen vid prisutdelningen. Något att se fram emot varje månad!
Segrare blev Kent Myhrberg med 65, på 2:a plats Jan Persson 68, 3:a Leif Jansson i sin premiärrunda på 68 och sista pristagare blev Mona Carlstrand på 69! 10 par har nu spelat sina matcher i Matchcupen och resultattabellerna är nu uppdaterade. 61 spelare har tagit poäng i Mästerskapstabellen och Rolf Widlund rycker i den, leder på 51 poäng före Stig Lövgren 37. I 8 bästa finns det nu 85 namn. Resultattabellerna.

17 maj. Så fick vi vår första runda i regn. Trots det kom 65 st till start och det blev hyfsade resultat med 8 personer på par eller bättre. Tommy Persson lyckades bäst och vann med en 67-runda! Ulf Wilson tog 2:a platsen på 70 Rolf Widlund 3:a på 71 och Jon Schenström 4:a på 71.
I mästerskapstabellen är det nu 52 spelare som tagit poäng i onsdagstävling eller i serie- eller matchspel! Rolf Widlund leder på 46 poäng före Stig Lövgren och Tommy Persson på 32.
Uppdaterade resultattabeller hittar du HÄR

10 maj. Denna kalla majdag, med nattfrost, ställde ändå 59 spelare upp och spelade riktigt bra. 44 st gick under "skamgränsen" 80 och 10 st på par eller bättre. Högst upp på prispallen klev Kurt Åberg efter sin 69:a! Lennart LUA Karlsson är åter på banan och blev 2:a på 70, Stig Jansson 3:a med 71 och sista prisplatsen tar Göran Ek på 71.
Resultattabeller uppdaterade med serie och matchpoäng och 8-bästa hittar du HÄR.

3 maj. 59 startande kom på premiärrundan. Strålande sol och ca 16 grader. Tyvärr har banan tagit stryk i vinter så det är många fläckar utan gräs på både fairway och greener. Men med en klubblängds lägesförbättring fungerade spelet bra. Allra bäst för L-G Almgren som gick på 65! Rolf Widlund 2:a på 69, 3:a Stig Lövgren 69, 4:a Stig Nordin 71 och på 5:e plats Christer Bergström 72.
Resultattabeller kommer fr o m nästa vecka.

****************************************************************************************

 

Resultat Seniltouren 2016. 

En kort summering efter varje rond kommer att visas på den här sidan. Dessutom fr o m omgång 2 en länk till ett Excelark där våra tabeller redovisas. (Hittar du, mot förmodan, något fel i tabellerna så meddelar du detta till Sören på tel eller mail. Tack!   🙂

7 okt. Avslutning och prisutdelning. Slutpunkten för årets "Seniltour" sattes på fredagen i strålande höstsol och kalla vindar. En 3-manna scramble med 18 lag spelades med kanonstart kl 10. Segrade gjorde lag Christer Bergström/Ingemar Blomgren/Lee Boyd på fina 58 före lag Håkan Söderström/Rolf Eriksson/Lennart Carlsson på 59.

Efter målgång, dusch och några drinkar blev det prisutdelning på dagens tävling samt till segrarna i tourens alla tabeller.
Mästerskapet: Överlägsen segrare Sören Pettersson med 166 poäng. 35 poäng före Ingemar Blomgren med 131 och L-G Almgren 123.
8 bästa: Stig Lindström fick en inteckning i pokalen med 573 slag före årets "rookie" Anita Forsberg 574 och Sören Pettersson 577.
Tjejligan: Vanns av Anita Forsberg på 282 före Maj Lundberg 287 och Ingeli Eriksson 289.
La Liga: P-O Björkman vann på 65 före Yrjö Tomberg 48 och Lennart Eriksson 46.
Matchcupen: Bjarne Broström gick hela vägen och slog Stig Jansson i finalen.
Ryder Cup: Stanarna segrade igen över Lantisarna med 13 - 11. Ett vandringspris sattes upp med inteckningar från de senast 6 åren.

Efter att alla pokaler och golfbollar delats ut till förtjänta pristagare intogs en supé med 57 deltagare i golfrestaurangen. Stämningen var på topp och Sören Petterssons segertal gav jubel och applåder och kommer att gå till historien. Se en kort version nedan.

Sören P 1
Den här pokalen har jag vunnit i år och jag ska försöka behålla den....
Sören P2
Men, det är några runt ikring åt Västerås till som är så väldigt duktiga ....
Sören P 3
Men, Stanarna; Den här kommer ni aldrig att få behålla!!

5 okt. Ryder Cup avgjordes i fint, men lite blåsigt väder. Båda lagen var förväntansfulla och segervissa inför starten och psykningarna och glada tillrop haglade. Stanarnas lag med Ingemar Blomgren/Bo Forsberg, Erland Lundberg/Ulf Wilson, L-G Almgren/Bengt Öhrman, Kent Alvebris/Bo Forsman, Sören Carlsson/Per Tapper och Maj Lundberg/Mats Norling vann dock kampen med 13 -11. Det var 6:e året som Ryder Cup spelades med de nuvarande laguppställningarna (Tidigare var det H55 mot H65). Lantisarna vann den första matchen med siffrorna 10,5 mot 9,5, men därefter har Stanarna vunnit 5 år i rad.

Årets Ryder Cup-mästare.

30 spelare spelade en ”vanlig” runda som vanns av Rune Norrström på 70, Anders Önning blev 2:a på 70, Björn Steen 3:a på 73 och Anita Forsberg tog sista priset med en 74-runda.

På fredag den 7 okt spelar 48 spelare en 3-manna scramble med kanonstart kl 10.00. Direkt efter målgång blir det prisutdelningar och därefter avslutas säsongen med en god supé i golfrestaurangen.

28 sept. Avslutningsronden spelades i ömsom hällande regn och strålande sol. 56 spelare ställde ändå upp och det blev sex spelare som behärskade väder och underlag och gick under par 72. Bäst lyckades Rein Wöiduma som sköt en 66-runda! Det är årets lägsta resultat i touren. Stig Lindström blev 2:a på 70 vilket även räckte för att gå i topp i 8-bästatabellen. 3:a kom Bengt Pettersson på 70 och 4:a blev Bengt Larsson på 71. Våra "Leading Ladies" Maj Lundberg och Anita Forsberg lade beslag på platserna 5 och 6 på fina 70. Nu är alla tabeller klara och lagledarna L-G Almgren och Stig Jansson kan formera sina Ryder Cup-lag bland de 12 bästa Stanarna respektive Lantisarna. Nästa onsdag spelas Ryder Cup och en vanlig runda för dom som inte ingår i lagen. På fredagen den 7 okt avslutas årets tour med en 3-manna scramble, prisutdelning och supé i klubbrestaurangen.
Uppdaterade sluttabeller hittar du här.

21 sept. Åter en strålande sensommardag och 62 startande. Låga scorer med 9 under par och 43 under 80. Äntligen stämde spelet för Sören Carlsson, med en dubbel, 5 par och resten boogey blev resultatet 68 och första segern för året samt en säkrad plats i Stanarnas Ryder Cup!! Lars-Olof Stålarv spelade sin 3:e runda och gick på 68 på en 2:a plats. Stig Jansson 3:a på 69, bästa rundan för året. Bengt Öhrman tar sista priset på 69.
Nästa onsdag spelas sista rundan i touren. Uppdaterade tabeller hittar du här.

14 sept. I strålande sensommarväder ställde 63 spelare upp. Kent Alvebris spelade sin bästa runda för året och vann på 68! Tätt följd av Glädje Jan Olsson på 69. Jan Carlstrand 3:a på 70 och Rolf Eriksson tog sista prispengen på 72. Kent spelade in sig i Stanarnas Ryder Cup-lag och Glädje Jan säkrade en plats i Lantisarnas lag. Nu återstår bara två omgångar, så det gäller att vässa formen för att inta slutpositionerna i alla tabeller.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

7 sept. 36 spelare från Sura ställde upp i slaget mot Hagge. Lika många hemmaspelare gjorde vad dom kunde för att visa hur man spelare denna fina, men lite knixiga, bana. Det visade sig i resultatlistan där Haggespelarna lade beslag på de 11 första platserna! Segrade gjorde Jan-Olov Hellberg med en 68-runda. Bästa Sura-spelare blev Erland Lundberg på 12:e plats med 76, vilket är det högsta vinstresultatet i årets Seniltour. Som vanligt får de 14 bästa spelarna poäng i våra tabeller. 2:a blev Bengt Öhrman 77, Ingemar Blomgren 77, Ulf Wilson 77, Kent Alvebris 78 och P-O Björkman 79.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

31 aug. 70 spelare till start och hälften gick under 80 i fint väder. Sören Pettersson satt i kuren från 7:30 till 10:30 efter sin 2:a plats förra onsdagen. Det var tydligen en bra uppladdning för han vinner omgången på 71! Starkt jobbat och belöningen blir kuren igen den 14/9. Sören gör ett ryck i Mästerskapstabellen och leder nu med 40 poäng. Stig Lindström blir rondens 2:a på 71, Lee Boyd 3:a på 72 och Kjell Svensson 4:a på 74.
Nästa omgång är Hagge borta den 7 sept och du anmäler dig på Hagge GK.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

24 aug. 62 spelare njöt av ytterligare en solig runda där drygt hälften klarade "skamgränsen" på 80. Ytterligare en ny vinnare i Stig Nordin som tog sin första seger för året med en 69-runda. Sören Pettersson blev 2:a på 70 och tog därmed ett rejält skutt i Mästerskapstabellen där han nu leder med 12 poäng. Ulf Wilson blev 3:a på 71 (samma resultat som Mathias Bergström som är med utom tävlan). Fjärde priset gick till Inge Norkvist på 71.
Uppdaterade tabeller hittar du som vanligt här.

17 aug. Den halvhemliga resan gick till Kumla i bra golfväder, lagom varmt och uppehåll ända tills vi skulle åka hem. 45 spelare ställde upp till spel på en ny bana för de flesta. Den har några kluriga hål så det blev bara 16 st som klarade skamgränsen 80. Den enda som gick under banans par 72 var Rune Engström. Han slog till med en 68-runda! Det är nog tourens överlägsnaste segermarginal då tvåan Bo Forsman kommer in på 73. Vi gratulerar Rune till segern och hans första poäng i Mästerskapstabellen! Bengt Larsson blir 3:a på 74 och Lennart Pettersson tar sista prischecken. De extra tävlingarna som var inlagda i rundan vanns av följande: Lagtävlingen Rune Engström, Jan Carlstrand och P-O Björkman, närmast hål Kent Myhrberg och long driving P-O Björkman. Ett stort tack till Bengt Öhrman och Gösta Blomkvist som fixat det trevliga arrangemanget inkl priserna som lottades ut. Sören Carlsson fixade lottningen i samråd med personalen på Kumla GK.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

10 aug. 58 spelare till start till en delvis regnblöt omgång. Segrade gjorde P-O Björkman på 70, och han avancerar rejält i mästerskapstabellen och La Liga. På andra plats Ingolf Peter Apel 71, 3:a Gösta Blomkvist 72 och 4:a Mats Norling.
Nästa onsdag åker touren till Kumla för att spela om poäng som en vanlig runda, dessutom räknas en lagtävling, närmast hål och longest drive. Än finns det platser kvar i bussen!
Uppdaterade tabeller hittar du här.

3 aug. Den 14:e ronden samlade 61 startande. De fyra på prispallen stod där för första gången den här säsongen. "Tunga" namn som avancerar mot Ryder Cup-platserna!? 1:a Kent Myhrberg 68, 2:a Sören Carlsson 70, 3:a Jan Carlstrand 70, 4:a Tommy Persson 72. De har alla haft det tungt hittills, men nu kanske det lossnar. I Mästerskapstabellens topp ligger 2 "Stanare", Ingemar Blomgren 97 och L-G Almgren 93 före de bästa "Lantisarna" Sören Pettersson 93 och Roland Södergren 81.
Tyvärr missade jag (Sören C) vid lottningen att det skulle vara framflyttad tee i dag. Några spelade enligt det och vi har beslutat att dagens resultat räknas oavsett vilken tee man spelat från.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

20 juli. 58 spelare till start denna varma sommaronsdag. Fina resultat av topp 5 och halva startfältet under skamgränsen 80. L-G Almgren vann med en 67-runda! P-O Björkman på andra plats med 68, Sören Pettersson 3:a på 69 och 4:a Bo Schilström på 70. L-G Almgren gick upp i ledning i Mästerskapstabellen på 88 p och P-O kvalificerade sig för Stanarnas Ryder Cup-lag. Nästa vecka blir det ingen Seniltour för då spelar vi i golfveckan. Roland Södergren gjorde HIO på hål 16!
Uppdaterade tabeller hittar du här.

13 juli. Damerna tog för sig ordentligt bland de 55 anmälda. Anita Forsberg vann på 69, hon gjorde sin åttonde runda och gick direkt i topp på 8 bästalistan! Mona Carlstrand blev 5:a, Maj Lundberg gjorde en HIO på hål 16 och blev 12:a på 75, Mayvor Wilson gjorde premiärrundan på 75 och tog 13: plats och Ingeli Eriksson kom på 15:e plats på 76. Alla damer som startade inom de 15 bästa! 2:a i prislistan kom Tony Johansson 71, 3:a Yrjö Tomberg 72 och sista prispengen tog Erland Lundberg 72.
Uppdaterade tabeller hittar du här.

6 juli. Både nya och gamla vinnare i topp på dagens runda med 65 startande. Stig Lindström vann på 68. Bengt Öhrman tar sina första poäng på andra plats också med 68. Lennart Eriksson tar 3:e platsen på 71 trots att han satt som starter från 07.30. Anita Forsberg knep sista priset på 71.
Uppdaterade tabeller, inklusive  8 bästa, hittar du här.

29 juni. Nya namn på prisplatserna igen! Bo Forsman högst upp med 70, följd av paret Lennart och Ingeli Eriksson också på 70. Roffe Widlund tar 4:e platsen på 71. 56 spelare deltog i rundan. Uppdaterade tabeller (utom 8 bästa) hittar du här.

22 juni. Åter igen många nya namn i toppen på resultatlistorna! Bo Forsberg vann den 9:e omgången på 69 före Stig Lindström 71. Rolf Eriksson och Roland Södergren gick på par och lade beslag på 3:e och 4:e platserna. 67 spelare kom till start i strålande väder.
De uppdaterade tabellerna, där 8 bästa-tabellen börjar ta form och de 20 spelarna som deltagit i alla 9 rundorna fått sitt sämsta resultat borträknat, hittar du här.  

15 juni. I den 8:e omgången visade fjolårets Mästare Björn Steen att han fortfarande är att räkna med ! Han vinner på 69 före Rein Wöjduma med samma resultat. 3:a kommer Bo "Kakka" Schilström på 70 och 4:a seglar Bjarne Broström upp med en 71-runda. Damerna visar också framfötterna! De tar 5:e till 7:e-platserna genom Anita Forsberg 71, Ingeli Eriksson 72 och Mona Carlström 72. 40 av de 66 startande klarade "skamgränsen" 80.
Uppdaterade tabell hittar du här.

8 juni. Åter var det 66 spelare som spelade den 7:e omgången som började i regn men avslutades i solsken. Alla 4 pristagarna gick under par. Överst på pallen klev Ingemar Blomgren efter en 69:a! "Blomman" verkar ha hittat formen och går i topp i mästerskapstabellen efter sin andra vinst på årets tour. Per Tapper blev 2;a på 70, Arne Rydin 3:a på 71 och Ulf Fredriksson 4:a med en fin 71-runda. Vi lyfter på kepsen!
Uppdaterade tabeller hittar du här.

1 juni. 67 spelare till start denna fina sommardag. Bäst trivdes Jon Schenström som var den enda som gick under par med 71. På andra plats Roland Södergren 72, 3:a Kjell Svensson 72, och L-G Almgren knep sista priset på 73. Nu har de flesta också spelat sin första omgång i Matchcupen, med en del överraskande resultat som borgar för en intressant fortsättning.
Tabellerna för maj månad + 1 juni är uppdaterade och ta en titt och rapportera om ni (mot förmodan!) hittar någon miss för nu byter vi blad till nästa omgång.

25 maj. Stort startfält med 95 stycken vid mötet med Hagge GK. En regntung dag men ändå rätt så låga scorer. Ingemar Blomgren vann på 70 före Glädje Jan Olsson 71. Sedan var det fyra spelare som gick på par, Stig Jansson, Mikael Andersson Hagge, Yrjö Tomberg och Per Westerberg Hagge. Tack vare sin fullpoängare gick "Blomman" upp i topp i Mästerskapstabellen på 54 poäng. 2:a är Stig Lövgren på 53, därefter är det ett glapp ner till Sören Pettersson på 39. Nu trillar det in poäng på många eftersom senilens matchcup är igång liksom serie och matchspelet.
Uppdaterade tabeller hittar du som vanligt här.

18 maj. 66 spelare deltog i rond 4 som spelades från framflyttad tee för alla som inte spelar från tee 50. Christer Bergström blev vinnare på 69. Samma resultat på andra plats för Börje Östling och Kurt Åberg knep 3:e plats på 70 . Sista prisplatsen tog Rolf Eriksson hand om med sin 71-rond. Det är många nya spelare som toppar både onsdagarna och i tabellerna så det blir en spännande tour. Nästa onsdag är det Haggeutmaningen!
Uppdaterade tabeller, inklusive 8 bästa och poäng erövrade i serie- och matchspelet hittar du här!

11 maj. 60 glada spelare kom till start denna strålande dag. Ett stort grattis till Maj Lundberg som tog en överlägsen seger då hon går runt på 68 netto! Tvåan trean och fyran gick och  också under par genom att skjuta 71. Handicapet avgjorde placeringarna. Sören Pettersson  2:a, Bo Forsberg 3: a och Lennart Eriksson 4:a. Damerna ser ut att vilja vara med i toppen i år. Anita Forsberg blev 6:a med 72 bara ett slag efter maken Bosse.
Uppdaterade tabeller, inklusive 8 bästa och poäng erövrade i serie- och matchspelet hittar du här. 

4 maj. När vårsolen äntligen strålade från en klarblå himmel slog en stor bukett seniorgolfare ut på Surabanan! Inte mindre än 69 spelare, varav 6 damer, kom till start. De riktigt låga scorerna lyste med sin frånvaro, men 37 st klarade "skamgränsen" 80 i alla fall. Överlägsen segrare blev Bo Forsman på 68. På andra plats slog Bertil Söderström till med 71. Erland Lundberg kom 3:a på 72 och förra veckans vinnare Stig Lövgren knep sista priset med en runda på 73.
Den första upplagan av Seniltourens tabeller hittar du här. (Fliken 8 bästa kommer med nästa omgång.)

27 april. 53 spelare, varav endast 1 dam, ställde upp denna kyliga premiär för årets tour. 28 spelare hade valt att spela från tee 50! Banan är fantastisk fin för att vara i april och greenerna är redan snabba så 3-puttarna satt som spön i backen. Den som behärskade underlaget bäst var Stig Lövgren som vann på 69. Samma resultat men med sämre hcp kom Greger Svanbom. 3:a blev Jan Persson på 73 och sista priset tog Roland Södergren på 74.

*******************************************************

 

Resultat Seniltouren 2015. 

Matchcupen. Finalen spelades den 22/9 mellan Björn Steen och Bo "Kakka" Schilström. Bo vann med 2-0 och är därmed årets Matchcupsmästare. Grattis!

2 okt. Dags för säsongsavslutningen för Seniltouren 2015. 48 spelare delades in i 3-mannalag med så jämt spelhandicap som möjligt och spelade en 3-manna scramble med kanonstart kl 10.00. Vann gjorde Gösta Blomkvist/Mats Norling/Stig Nordin på 64. 2:a Bo Forsman/Erland Lundberg/H-G Lundholm 65, 3:a Glädje Jan Olsson/Kent Alvebris/Bertil Söderström 65.

Efter rundan förrättades prisutdelningar och serverades en god buffé i golfrestaurangen. En lyckad avslutning i glada vänners lag. Totalt har 101 spelare deltagit i någon av de 19 ronderna, med ett snitt på 60 spelare/rond.

Björn Steen årets Champ!

Björn Steen årets dubbla Champ!

30 sept. I ett strålande höstväder spelades Ryder Cup mellan de 12 bäst placerade spelarna i mästerskapstabellen från Västerås respektive landet. Det blev 4 oavgjorda matcher medan "Stanarna" vann de andra två med 3,5 - 0,5 respektive 2,5 - 1,5. Totalt vann Stanarna med 14-10. Det är tredje året i rad som "Lantisarna" förlorar matchen.

Resultat Ryder Cup:

Match 1. Hans-Ove Norrman/Björn Steen – Erland Lundberg/Bengt Öhrman:  2 – 2.
Match 2. Lennart Pettersson/ Kent Myhrberg – Sören Carlsson/Ulf Wilson: 1,5 – 2,5.
Match 3. Roland Södergren/Rolf Widlund – Kent Alvebris/Bo Forsman: 0,5 – 3,5.
Match 4. Sören Pettersson/Glädje Jan Olsson – Per Tapper/Mats Norling: 2 – 2.
Match 5. Stig Jansson/Bjarne Broström – Per-Ove Björkman/Ingemar Blomgren: 2 – 2.
Match 6. Arne/Rydin/Rolf Gustafsson – Anders Önning/Lars-Göran Almgren: 2 – 2.

Övriga spelare gick en "vanlig" runda och där segrade Börje Östling 74, före Tommy Persson 76 och Inge Norkvist 77.

22 sept. 61 spelare ställde upp i den 19:e och sista ronden av årets Seniltour. Lee Boyd vann på 70 före Rolf Gustafsson på 71. Sören Pettersson blev 3:a på 72 och Bo Schilström tog sista prisplats på 74.
Slutresultat:Björn Steen är den stora vinnaren och toppar samtliga tabeller (utom Tjejligan!). Mästerskapet vinner han på 205 poäng före Rolf Widlund på 178. 8-Bästa vinner han på 565 netto före Rolf Widlund 576, och La Liga vinner han lika överlägset på 129 poäng före Hans-Ove Norrman på 57. Ingeli Eriksson vinner Tjejligan på bättre HCP är Mona Carlstrand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Björn Steen

Uppdaterade sluttabeller hittar du här.

16 sept. I den näst sista ronden av årets tour ställde 63 spelare upp i fint höstväder. Halva startfältet klarade skamgränsen 80 netto. Många hade väl ambitionen att ta poäng i mästerskapstabellen och ta bort någon taskig runda i 8 bästa. Några lyckades medan andra får hoppas på sista ronden. Per Tapper vann ronden på 66 netto! Rolf Widlund spelade bra och blev 2:a på 70 och knappade in på Björn Steen, men det hjälpte inte för han gick (som vanligt!) på par och blev 3:a. Han har nu skaffat ett ointagligt försprång i mästerskapstabellen och vi lyfter på kepsen för den blivande MÄSTAREN. Mats Norling tar 4:e pris med 72 slag. Mona Carlstrand har hittat formen och gjorde en 73:a och delar nu första platsen med Ingeli i Tjejligan.

Nästa onsdag spelar vi om de sista poängen för att ta ut Ryder Cuplagen och om placeringarna i 8 bästa-listan!

9 sept. Hagge borta gick som vanligt - vi fick stryk i klubbmatchen! Första "Suring" kom först på 7:e plats och det var Ingeli Eriksson som slog till med en 72-runda! Bra resultat på den kluriga banan. På andra plats kom Arne Rydin 73, 3:a Roland Södergren 74, 4:a Rune Engström 74 och 5:a Mona Carlstrand 75.

Nu återstår bara två omgångar i årets Seniltour, den 16/9 och 23/9. 40 poäng att kriga om vilket innebär att det kan hända omkastningar i tabellerna!
Sedan spelar vi Ryder Cup och en vanlig runda för de som inte kvalat in i cup-lagen "Stanarna" och "Lantisarna" den 30 sept. Avslutningen blir fredag den 2 oktober då vi spelar en 3-manna scramble med kanonstart och därefter blir det prisutdelning och en supé i restaurangen.

2 sept. Inställt p g a störtregn hela natten.

26 aug. Stig Jansson gör sitt livs första HIO, på hål 9 och vinner touren på 69! Grattis Stickan! En högoddsare tar andra platsen, också på 69, nämligen Erik Asp. Trea kommer Rolf Widlund på 70 och Sören Carlsson kniper 4:e priset på 70. Denna fina sensommardag blev det överlag låga scorer. Av de 62 startande gick 43 under skamgränsen 80.

19 aug. Hemliga resan, som gick till Dalsjö GK utanför Borlänge, ingick som ordinarie omgång i touren. Det blev en härligt golfdag i strålande sommarväder med 45 glada golfare. Bengt  och Gösta hade lyckats hittat en trevlig och välskött bana och vi blev hjärtligt mottagna av klubbens VD Tony med personal. Kanonstart kl 10.00. Det blev endast de fyra pristagarna som gick på, eller under, banans par som var 71. Segrare blev Björn Steen på 68 och han rycker nu i samtliga tabeller! Tvåan Sören Carlsson gör också det (fast på en lägre nivå!) med sin 68. Erland Lundberg tar 3:e platsen på 70 och Bjarne Broström blir 4 på 71.

12 aug. Ordföranden i Ob-kommittén, Kent Myhrberg,  visade vägen med en 69:a i strålande sommarväder! På andra plats kom Ulf Wilson på 70 och Hans-Ove Norrman följde upp förra veckans 69:a med 70. Sista prispengen tog Glädje Jan Olsson hand om med 72 netto. 59 spelare deltog varav 3 damer där Ingeli Eriksson gjorde en runda på par och knep 6: plats.

5 aug. I den 13:e ronden kom 53 spelare till start. Regnet hängde i luften men det räckte med det. I topp hittar vi H-O Norrman som vinnare på 69 efter en makalös runda med 2 par, 14 boogies och 2 dubblar! På andra plats med 71 kom Björn Steen som är jämnheten själv. Han har ett snitt på 71,63 i 8-bästatabellen! 3:a Bosse Forsberg 71 och sista prispengen tog Bjarne Broström också han på 71.

29 juli. "Bara" 49  spelare spelade den 12:e rundan. Trots bra golfväder blev det ingen som gick på eller under par. Hans-Gösta Lundholm vinner på 73 före Stig Lövgren och Leif Johansson, båda på 73. Per Tapper tar sista priset på 74.

15 juli. 66 spelare kom till start i soligt väder (innan åskvädret kom!) och låga scorer på mer än hälften av fältet. Vår duktiga hadigolfare Mathias Bergström gjorde en 68-runda och 40 poäng! Han deltar utom tävlan i touren för att få bra träning inför sina tävlingar. GRATTIS Matte!
Vinner tourens 11:e runda gör Bo "kakka" Schilström på fina 69 före Lennart Pettersson 70, Lars-Göran Almgren 70 och sista pengen tar Arne Rydin även han på 70. Två av våra tappra damer snodde sista poängplatserna på 74, med Maj Lundberg på 13:e och Mona Carlstrand på 14:e.

OBS! Nästa vecka blir det ingen Seniltour för då spelar vi i GOLFVECKAN!

8 juli. Ett kraftigt regn gjorde att tävlingen fick avbrytas efter drygt 4 timmar. Det gick inte att putta på dränkta greener och på fairway fanns inte många torra fläckar. Bara två bollar hann få sina resultat registrerade innan tävlingen blåstes av. Kommittén återkommer med hur startavgifterna kommer att användas.

1 juli. 72 startande på den första riktiga sommardagen, 25 grader varmt och halva startfältet gör under 80 netto. Nya killar på prispallen med Per Tapper högst upp med 67! 2:a Åke Edström 70, 3:a Mats Norling 71, 4:a Christer Bergström 72.

Bland tabellerna presenterar vi en ny 8-bästalista som Lee Boyd har gjort. Där ser man alla resultat, inte bara totalsumman.

24 juni. Sören Pettersson är i stöten! Han vann i seriespelet H65 på Skerike i måndags och bibehöll formen till i dag och vinner på 70. Det var hårt i toppen och alla fyra pristagarna kom in på 70. Björn Steen blev 2:a, Inge Norkvist 3:a och Carl-Erik Johansson 4:a. 55 spelare till start.

17 juni. Arne Rydin och Mona Cralstrand blir väl ett snyggt par i startkuren nästa onsdag! Dom blev nämligen etta och tvåa i konkurrens med ytterligare 66 spelare som ställde upp i omgång åtta. Arne vann på 71, Mona ett slag efter på 72, trea kom Bo Schilström 73 och sista priset tog Anders Önning på 73. Toppen i tabellerna har tätat till sig och Björn Steen toppar 8 bästatabellen och har knappat in på Rolf Widlund i Mästerskapstabellen också.

 10 juni. 69 spelare till start en av de första sommardagarna med sol och värme. Resultaten blev bra med 31 st under 80. Bäst trivdes Rolf Widlund som gick in på 68. Sven Forssmed klippte till med 71 och kom 2:a, på 3:e plats Kent Myhrberg 72 som är bra efter att ha suttit i kuren sedan halv åtta! Björn Steen åter på prisplats med 72. Roffe rycker ifrån i Mästerskapstabellen och leder på 90 före Björn Steen på 73.

3 juni. 6:e ronden spelades på en blöt bana med bilförbud i halv storm, sol och regnskurar. 58 spelare kom till start och resultaten blev höga med bara 15 spelare under skamgränsen 80. Vann gjorde en rookie, Tony Johansson på 72, Kent Myhrberg tog sin första pallplats för säsongen på 73, Anders Önning 3:a på 73 och Björn Steen tog sista pris på 74. Maj Lundberg var ensam dam i startfältet.

 27 maj. Rond fem var mötet med Hagge GK. 100 spelare kom till start varav 38  från Hagge. Fint väder hela dagen förutom en liten skur. Trots det så var det bara 9 st som gick under, eller på par. Det blev hemmaseger individuellt då Per Bäckman (plockade fram slagskotten?) tar hem första priset på fina 66 slag! Åke Persson från Hagge blev 2:a på 68, Ulf Fredriksson 3:a på 71, Kjell Hedmark 4:a på 71 och Arne Rydin 5:a på 72.

20 maj. Fjärde ronden blev regnig från och till. Efter nattens regn var det bilförbud så några anmälda fick vända hem. 51 tappra spelade rundan och blötan påverkade resultaten. Bara segraren Sören Pettersson gick på par 72 och det var bara de 14 som får poäng som klarade skamgränsen 80! Rolf Widlund blev 2:a på 73, 3:a Arne Rydin på 74 och Ulf Wilson knep sista prispengen på 74.

 13 maj. Framflyttad tee för samtliga spelare blev en regnig historia men 64 tappra ställde upp. Kurt Åberg trivdes bläst i blötan och sköt fantastiska 64! 2:a kom Kjell Svensson 66, 3:a Björn Steen 67 och 4:a P-O Björkman 68. Stig Lövgren på 5:e plats med 71 var siste man under par, men 40 st klarade skamgränsen 80. Herrar som spelade på tee 40 får ingen justering av hcp.

 6 maj. Den positiva trenden fortsätter, med 71 anmälda till rond två! 67 kom till start i regnet som dock upphörde efter en timme. Något lägre resultat med bara spelare under par och 27 under 80 netto. Vinnare blev Kent Alvebris på 70, 2:a Arne Rydin 71, 3:a Stig Jansson 72 och 4:e priset tog Rolf Widlund på 73.

29 april. Vilken kanonstart på årets tour med 73 anmälda! Fina resultat blev det också med hyfsat väder på en bana som säkert blir riktigt bra efter lite mer värme. Vinnare blev en liten "rookie" i form av Anders Önning som slog till med en fin 66-runda.. 2:a Mats Norling 68, 3:a Ingemar Blomgren 68, 4:a Carl Erik Johansson 69. Ytterligare 3 spelare gick under par och halva startfältet klarade skamgränsn 80 netto.

 

Här är resultaten från 2014.

 

Stanarna försvarade sin titel från förra året genom att spöa Lantisarna med 11 mot 9 i årets Ryder Cup.

Mot alla odds (?) lyckades de 10 bästa från stan besegra laget från landet i år igen.

Det var en jämn och spännade tävling och då fyra av de fem bollarna var i mål var ställningen 8 - 8.

I sista bollen hade Lantisarna Stig Jansson och Lennart LUA Carlsson och i Stanarnas lag spelade "Rookisarna" Ulf Fredriksson och Leif Norman. På papperet en "givet resultat" för många. Men i golf kan man inte ta ut något i förskott! Ulf och Leif spelade bra och vinner matchen med 3-1! Slutresultatet blev alltså seger med 11 - 9.

Dagen avslutades med prisutdelningar och god mat och dryck i golfrestaurangen. Ett 40-tal spelare deltog.

 

Resultat Seniltouren 2014. 

24 sept. I sista ronden kom 54 spelare till en lite kulen dag med bara 5 grader på morgonen. Vann gjorde Tommy Jansson på 69, 2:a Björn Steen 70, 3:a Arne Rydin 70 SHC och 4:a Leif Norman 70 SHC.

I striden om mästerskapstiteln spurtade Sören Pettersson förbi Rolf Widlund! Sören gick på 73 och tog 5:e platsen och 10 poäng och har totalt 173. Roffe fick 77 och blev utan poäng och står kvar på 169.

I finalen i Matchcupen möttes Sören P och Roffe. Segrare blev Roffe Widlund.

Uppdaterade sluttabeller hittar du här revidering 2.

17 sept. I näst sista omgången ställde 58 spelare upp i strålande fint sensommarväder. Segrade gjorde Rein Wöiduma på 68, 2:a Ove Holmström 69, 3:a Bengt Pettersson och sista prispengen tog P-O Björkman på 70.
I Mästerskapet knappade Sören Pettersson in på Roffe Widlund då han tog 9 poäng medan Roffe kammade noll. Nu skiljer det bara 6 poäng! Enda ändringen i Ryder Cuplagen blev att Ulf Fredriksson tog 10:e platsen från Bo Forsman.

10 sept. 64 spelare till start, varav 35 klarade skamgränsen 80. Det var bara de fyra pristagarna som kom på röda siffror. Kampen om första, andra och tredje plats var hård med alla på 70. Kjell Svensson vann tack vare bättre resultat på sista 9 före Lennart LUA Carlsson. Erland Lundberg tog 3:s platsen på SHC. 4:a blev Rolf Widlund med 71.

3 sept. 36 tappra åkte till Hagge för att försvara Suras färger. Det gick som vanligt, vi fick stryk. Bästa spelare från Sura kom på 11:e plats i resultatlista som innehöll 81 spelare. Yrjö Tomberg klev högst upp på vår interna prispall med 75 slag. 2:a kom Sören Carlsson på 75 SHC, 3:a Björn Steen 76, 4:a Leif Norström 76 SHC och 5:a Lee Boyd 77.

27 aug. Första dam som segrar denna säsong blev Maj Lundberg som slog till med en 69-runda! Vi lyfter på kepsen och gratulerar! 68 spelare kom till start och resultaten var ovanligt höga i det fina vädret. Bara två gick under par och "bara" 25 klarade skamgränsen. Tvåa kom Stig Nordin på 70, 3:a Bengt Larsson på 73 och 4:a kom Stig Lindström på 73.

20 aug. P-O Björkman vann sin andra seger med en fin 68:a från framflyttad tee och Bengt Larsson ångar på med en ny 2:a plats på 68 SHC! Det var många låga resultat och med 9 av de 14 som plockade poäng i Mästerskapstabellen så tätnar striden om Ryder Cup-platserna. I 8 bästa puttade Bengt ner Bjarne till 2:a plats.

55 spelare kom till start.

13 aug. Bengt Larsson trivdes tydligen med att sitta i kuren och ta emot alla 62 spelarna. Han sitter där nästa onsdag också för han vinner på 69 slag i dagens omgång. Lee Boyd gör honom sällskap genom att bli 2:a på 71, 3:a Bengt Pettersson 71 SHC och sista pengen tar Ingemar Blomgren som tar sin första pallplats för säsongengenom att gå på par!

Nästa onsdag spelar vi från framflyttad tee!

6 aug. 56 spelare ställde upp i något svalare väder i röklukten från skogsbranden norr om Sura. På de 15 omgångar vi spelat har det varit 900 startande = ett snitt på 60 per gång. P-O Björkman har hittat formen och vann på 70 och bättre hcp än 2;an Bengt Larsson. Per Tapper 3:a på 71 och Sören Pettersson tog sista pengen på 71 SHC.

30 juli. Fortsatt semester och tryckande varmt innebar 53 startande i den 14:e omgången. Högst upp på prispallen klev H-O Norrman med sina 70 slag. Det blev klättringar i samtliga tabeller och H-O toppar nu La Liga, 2:a i mästerskapstabellen och 4:a i 8 bästa! Tommy Jansson kom 2:a på 70 SHC, Glädje Jan Olsson 3:a på 71 och Arne Rydin 4:a på 71 SHC. Bland de 14 som tog poäng var 9 st i La Liga = 70+!

16 juli. Semestertider och det lägsta deltagarantalet med 49 spelare. Ändå kom det till 3 nya och totalt är det nu 101 st som spelat! Bosse Forsberg tog sina andra vinst med en 71-runda! Sune Hamrin 2:a på 71 SHC, 4:a Björn Steen 72 och H-O Norrman 4:a på 72 SHC. På 5:e plats kom Disa Myhrberg i sin premiärrunda på touren, även hon på 72.

Nästa vecka är det ingen tour, för då spelar vi tävlingarna i GOLFVECKAN!

9 juli. I högsommartemperatur avgjordes den 11 omgången med 62 spelare. Janne Carlstrand fick till det efter en tung start på touren och klämde till med en 69:a. 2:a kom Glädje Jan Olsson på 70. Maj Lundberg klev som första dam denna säsong upp på prispallen med en 70-runda! Fjärdepriset tog Carl-Erik Johansson hand om på 70. Nu har 98 spelare deltagit minst en rond och 58 st har spelat minst 8 ronder. Den tabellen har ändrats i toppen.

25 juni. 55 spelare till start. De fyra pristagarna sköt varsin 71:a och hcp fick skilja dom åt. Överst på pallen klev Bjarne Broström följd av Bertil Söderström, Stig Nordin och Christer Granat. Nu har 50 st spelat minst 8 ronder och tabellen stuvas om varje gång. I mästerskapstabellen ligger nu 10 "Lantisar" före bästa "Stanare"!

18 juni. I varmt och skönt väder blev det bra resultat. Bäst spelade Bo Forsberg med en finfin 65-runda! H-O Norrman trivdes med att åka ensam i bilen och fick till 68, 3.a kom Stig Jansson på 69 och sista priset tog Bengt Larsson på 72. 64 spelare deltog och över hälften klarade 80 netto.

11 juni. 67 spelare spelade den 9:e omgången i strålande väder. Det resulterade i låga scoorer överlag. De fyra på pallen fick sänkningar av hcp och 44 klarade skamgränsen på 80 netto. Tage Markström vann på 68, 2:a Bo Schilström 69, 3:a Bjarne Broström 69 och 4:a Stig Jansson 71.

4 juni. Hagge ställde upp med 31 spelare och Sura med 65 i vår hemmatävling i utbytet. Tord Nilsson från Hagge vann tävlingen på 68, Därefter kom 7 hemmaspelare med Carl Göran Söderberg först på 71 och han vinner då omgångens Seniltour, 2:a Bengt Larsson 72, 3:a Bo Forsman 72, 4:a Arne Rydin 73.

28 maj. Spel från framflyttad tee lockade 68 spelare. Blåsigt och kyligt väder. Staffan Leijonhufvud trivdes och klämde till med 65 netto! Kent Myhrberg 2:a på 70, Bjarne Broström 3:a 70 och Kjell Svensson 4:a på 70. 36 st klarade skamgränsen 80.
En eloge till alla som spelat sina första matcher i matchcupen! Det är bara 5 matcher som är ospelade av den första omgången.

21maj. På den första sommardagen med 25 grader slogs nytt deltagarrekord för året med 68  spelare! 39 klarade skamgränsen och 8 st fick en sänkning. Bäst spelade Stig Lövgren på 68. 2:an Bengt Pettersson hade också 68 men fick stryk på SHC. Sören Pettersson tog 3:e pris med 69 och 4:e pris tog Stig Lindström på 70. Bjarne gick upp i topp i 8 bästatabellen medan Rolf Widlund behåller ledartröjan i mästerskapstabellen där han blev poänglös för första gången.

14 maj. 66 deltagare (toppnotering för året!), men ganska höga scoorer. Segraren Kjell Svensson vinner på 72. 2:a Bengt Öhrman 74, 3:a Bo Schillström 75, och 4:a Rolf Widlund 75 SHC. Bara 24 st klarade skamgränsen 80. I tabellerna toppar Roffe som tagit poäng i allt han ställt upp i. Nu har ju både serie- och matchspel startat liksom matchcupen.

7 maj. Regn och endast 3-4 +grader ställde till det i resultatlistorna. Många av de "etablerade" senilspelarna hamnade utanför skamgränsen. På pallen ser vi fyra nya namn som trivdes bra i kylan. Högst upp står Bo "Kakka" Schilström med en överlägsen seger med 6 slag på fina 67!, Yrjö Tomberg 2:a på 73, 3:a Sören Pettersson 75 och Erland Lundberg 4:a med 75. 59 spelare ställde i alla fall upp, men bara 19 klarade skamgränsen 80.

30 april. 61 spelare till start i typiskt Valborgsmässoaftonsväder, dock utan regn/snö. Strålande resultat med 37 st under 80. En hel del nya namn spelade in sig i Mästerskapstabellen som nu innehåller 34 namn. Totalt har nu 74 spelat minst en runda.
De fyra på pallen var de enda som sänkte sitt hcp. Vann gjorde Lars-Erik Johansson på 69. 2:a Bjarne Broström 70, 3:a Stig Jansson 71, 4:a Göran Jansson 71 SHC.

23 april. 57 spelare kom till start i stålande vårväder. Betydligt bättre resultat denna gång. Det beror säkert på att greenerna var klippta (lika fina som förra året!) och att golfkropparna är uppvärmda. Hela 33 st klarade skamgränsen 80 och 6 spelare fick en sänkning.
De fyra pristagarna blev 1. Sören Carlsson på 68, 2. Rolf Widlund 71, 3. Stig Jansson 71 s 9, 4 Stig Lövgren 71 SHC.

Premiäromgången den 16 april samlade 51 spelare i soligt vårväder, men frost på greenerna vilket innebar en försenad start med ca 1,5 timme. Relativt höga scorer och endast 16 st under "skamgränsen" 80. Mona Carlstrand enda startande dam.

Segrade gjorde "rookien" Per Bäckman på 74, 2:a Rolf Widlund 75, 3:a Stig Lövgren 75 shc, 4:e priset tog H-O Norrman 75 shc.

 

Här är resultatet från 2013.

Stanarna försvarade sin titel från förra året genom att "krossa" Lantisarna med 12 mot 8.

 

Mot alla odds (?) lyckades de 10 från stan besegra laget från landet i år igen.

Resultatet i de olika bollarna:

 1. Kent Myhrberg/Sören Pettersson  Vs  L-G Almgren/ Bengt Öhrman 3 - 1
 2. Stig Lövgren/Glädje Jan Olsson  Vs  Sören Carlsson/Sune Hamrin 1,5 - 2,5
 3. Björn Steen/Hans-Ove Norrman Vs  P-O Björkman/ Ingemar Blomgren 0,5 - 3,5
 4. Stig Jansson/Rolf Widlund  Vs  Bo Forsberg/Kent Alvebris 1 - 3
 5. Arne/Rydin/Tommy Persson  Vs  Kjell Svensson/Åke Edström 2 - 2

Den "vanliga" rundan vanns av Staffan Leijonhufvud på 71 före Jon Schenström på 72.

Vid prisutdelningen och en bit mat deltog 33 spelare. Årets stormästare blev Stig Jansson med seger i poängligan, 8 bästa samt La Liga, Lennart "LUA" Carlsson vann matchcupen och Ingeli Eriksson vann Damligan. De 31 främsta i 8-bästatabellen fick pris i form av golfbollar.

Tack till alla som deltagit och bidragit till den sociala gemenskapen i Seniltouren! Det är många klubbar som är avundsjuka på oss.

 

25 sept. Kung Bore gjorde sin entré genom att sänka temperaturen till någon minusgrad vilket gjorde att starten fick senareläggas med 1 timme och 20 minuter innan rimfrosten på greenera tinat. Av 70 anmälda genomförde 67 st den 19:e och sista rundan. Sven Swetsnow segrade på 70 före Stig Jansson på 71. Trean Rein Wöiduma och fyran Jon Schenström hade också 71 och men SHC.

Årets snitt blir 59 spelare/omgång. Vi har dunkat iväg 111 085 bruttoslag, 87 431 netto under denna fantastiskt soliga sommar.

Uppdaterade sluttabeller, med sämsta rundan borttagen på 8 bästalistan för de  som deltagit nio ronder eller fler, hittar du här.

 

18 sept. Näst sista omgången samlade 62 deltagare. 8 st spelade under par med Lars-Erik Johansson i topp för andra ronden i rad på 66! Tvåa kom Ingeli Eriksson 68, Lennart Carlsson 69 och Stig Lövgren tog sista prispengen på 69 SHC.

 

11 sept. Från röd tee igen med fortsatt fint väder blev det något av rekordlåga scorer. Av 59 startande gick 44 under skamgränsen 80, 15 st under par och vinst på 62! Vår rookie Lars-Erik Johansson vann på 62 före veteranerna Arne Rydin 66, P-O Börkman 67, och Ingemar Blomgren tog sista prispengen på 68. Nu återstår bara två rundor och det är hård kamp i flera tabeller.

 

4 sept. I strålande sensommarsol kom 64 spelare till start. Pristagarna var de enda som gick under par. Leif Norström tog hem segern på 70. Roland Andersson slutade på samma netto. Han hade en kanonrunda på gång med 30 netto efter 9. 3:a kom Björn Steen på 71 och med dom poängen kvalade han in i "Lantisarnas" Ryder Cup-lag! Åke Edström knep sista prispengen.

 

28 aug. Hagge borta, ingen lätt match! Vi var 44 st från Sura som gjorde så gott vi kunde mot 52 från Hagge. Det var endast Björn Steen som trängde sig in i topp 10, på en 5;e plats med 72. Vi hade i alla fall tur med vädret, sol och ca 20 grader. På väg hem kom det några regnskurar.

De 10 "suringar" som får poäng i Mästerskapstabellen:

1. Björn Steen 72, 2. Ingeli Eriksson 74, 3. Rolf Widlund 75, 4. Bo Forsberg 75, 5.Stíg Jansson 77, 6. Tommy Persson 77, 7. Åke Edström 77, 8. Hans Andersson 79, 9. Stig Lövgren 79, 10. Bertil Söderström 79.

Det är bara Mästerskapstabellen som uppdateras efter bortamatchen mot Hagge. I toppen har nu Rolf Widlund och Stig Jansson ryckt till sig en ledning på 20 poäng så det lutar åt en kamp mellen dem om titeln. Det är hård kamp om de sista 8-10 platserna i de båda lagen i "Ryder Cup" både för "Stanarna" och "Lantisarna".

 

21 aug. 62 kom till start i fint väder. Låga scorer med de 4 på prisplats under par och 35 st under skamgränsen 80. Segrade gjorde Rolf Widlund på 67, Björn Steen tvåa på 67 (S9), Sören Carlsson 70 och Tommy Jansson 71. Bland 10 i topp hittar man 7 st från La Liga (70+).

Nästa onsdag åker vi till Hagge!

 

14 aug. 54 startande i 14:e omgången. Danne Forsberg överraskade med en kanonrunda på 66! Ulf Fredriksson var tätt efter med 68 liksom debutanten Lars-Erik Johansson 68 SHC. Sista pristagare blev "veteranen" Sören Pettersson på 70. Endast två damer kom till start. Mona Carlstrand och Ann-Christin Blomgren. Ann-Christin gick in på fina 73 så nu får nog Ingemar diska en vecka med sina 84 netto!?

 

7 aug. 68 startande = rekord för säsongen. Alla spelade från röd tee och det passade 56 st som gick under skamgränsen 80. Skönt sommarväder bidrog säkert både till rekordantal och låga scorer. 14 spelare gick på par eller bättre. På prisplats kom Stig Lindström på 66, Roland Andersson 67, Ann-Christin Blomgren 68 och Tommy Jansson 69.

 

31 juli. 61 startande i 12:e omgången av touren i fint väder. De fyra på prispallen gick under par. Björn Steen vann på 69. Stig Lövgren, Tommy Persson och Bo Forsberg sköt varsin 71:a och särades på SHC. Med tre nya spelare har nu 101 stycken deltagit.

Nästa onsdag spelar vi från röd tee!

 

17 juli. 66 st trivdes i den 26-gradiga värmen. Låga scorer med topp 10 under par och 41 st under skamgränsen 80. Bäst lyckades Mona Carlstrand som slog till med en 65:a!! Tätt följd av Sune Engwall 66, Stig Jansson 68 och Bo Forsberg 68 SHC.

Ber om ursäkt för att resultatet inte publicerats! Orsak; SBT=Skit Bakom Tangenterna.
Serietabellen har tagits bort. Den fyller ingen funktion längre eftersom vi lottar Matchcupen efter de 64 främsta i 8-Bästa-tabellen.

 

10 juli. I den regniga omgång 10 kom endast 46 spelare till start. Scorerna blev inte så låga av naturliga skäl. P-O Björkman tog sin första seger på 70, Åke Edström 2;a med 71, Lars-Olof Stålarv 3:a med 72 och Lena Löf knep sista prisplats med 73. Noterbart är att av de 10 i topp var det 7 st från "La Liga" (deltagare över 70 år!). 

 

3 juli. 64 spelare ställde upp i strålande sommarväder i 9:e omgången.Låga scorer med 41 under skamgränen 80 och de 10 främsta på par eller lägre! Allra bäst lyckades Arne Rydin på 66 netto. 2:a Stig Lövgren 69, 3:a Sune Hamrin 69 och sista pallplatsen tog Stig Janson hand om på sina 70.

 

26 juni. I den 8:e ronden blev det i regnet det lägsta deltagarantalet med 43 spelare. Dubbelseger för Glädje Jan Olsson som gjorde en 69:a och tog andra seger i rad. Lena Löf behövde bara en runda för att känna sig hemma på touren och klämde till med 71, Sune Engwall 72 och sista pris tog Ingemar Blomgren med 73.

 

19 juni. Den andra omgången från röd tee lockade 59 spelare varav endast 3 damer. Sex st gick under banans par med Glädje Jan Olsson i topp med en 67-runda. Därmed gick han i topp i 8 bästa och serietabellen. Rein Wöiduma blev 2:a på 68, Kent Myhrberg 3:a med 70 och sista pengen knep Hans Andersson på 71.

 

12 juni. 66 startande, rekord för i år i solskenet. Låga scorer där 43 klarade skamgränsen på 80. Segern gick till Stig Nordin som gick runt på 69. 2:a blev Kent Myhrberg 70, 3:a Rolf Widlund 71 och sista pristagare blev Glädje Jan Olsson på 71.

 

5 juni. 59 spelare njöt av solen och det fina spelet på Västmanlands finaste greener och hela 37 st gick under skamgränsen 80. Tre av pristagarna gick under par och bäst var Kjell Svensson som slog till med 64! Arne Rydin på andra plats med fina 68, Åke Edström med 71 och Glädje Jan Olsson på 72.

 

29 maj. 60 spelare från Sura ställde upp i utbytet med Hagge på hemmabanan vilket innebar ett startfält på 97 spelare! I topp 15 dominerade Sura stort med 12 spelare. Segrade gjorde Inge Norkvist på 67, Bo Milton 2:a på68, Hans Holmqvist 3:a på 68, Göran Andersson Hagge 4:a på 70, Kjell Svensson 5:a på 70.

 

22 maj. 58 spelare trotsade duggregnet vid spel från röd tee. Tre av de fyra pristagarna gick under par med Stig Lindström på fina 67 följd av Stig Jansson 69, Gunbert Sjöberg 70 och Kent Myhrberg 72. Efter tre ronder leder Gunbert på 216 netto före Stig Jansson 220 och Olsson Glädje på 221. I Mästerskapstabellen leder Stig Jansson på 25 poäng före "Blomman" och "Myran" på 22.

 

15 maj. 50 spelare i andra rundan. Bra väder och våra fina greener bidrog till låga scorer. Bäst lyckades Stig Jansson på 70 netto. Samma resultat på plats två och tre där Bengt Larsson tog andra pris och Glädje Jan Olsson tredje. Fyra kom Ingemar "Blomman" Blomgren på 71.

Bertil Söderström gjorde HIO på hål två!!

 

8 maj. Till premiärrundan, som spelades i strålande vårväder med 22 grader, kom 53 spelare. Sören Pettersson segrade med en fin 69:a. 2:a kom Leif Norström på 70, 3:a Kent Alvebris 71 och 4:a Lennart Eriksson på 71 SHC. 26 spelare kom under skamgränsen 80.

 

 

Här är resultatet från år 2012.

 

Bagges Resumé;

På grund av hälsoskäl har det i år inte blivit några krönikor med expertkommentarer från Arnes sida.

Här kommer i alla fall en Resumé av årets tour.

Avslutning med Ryder Cup.

Den 5 oktober avslutades Seniltouren enligt traditionen med en Ryder Cup-match mellan de 10 främsta Stanarna och de 10 främsta Lantisarna i mästerskapstabellen. I experternas förhandstips skulle Lantisarna vinna ganska lätt, men Stanarna hade hämtat inspiration av Europalagets kämpainsats mot USA helgen före och lyckades vinna en jämn match med 10,5 mot 9,5.
vinnarlaget spelade P-O Björkman, Ingemar Blomgren, L-G Almgren, Sören Carlsson, Kent Alvebris, Lennart Eriksson, Lars-Åke Lindholm, Bengt Öhrman, Göran Åkerlund och Mats Norling.

I den "vanliga" rundan spelade 27 st. Hans-Gösta Lundholm vann på 71, följd av Bjarne Broström 73, Rolf Eriksson 76 och Sune Hamrin 76 SHC.

Ett 40-tal deltog sedan på kvällens fest med prisutdelningar, god mat och dryck.

Solen sken på en ganska blöt bana, men humöret som vanligt på topp bland spelarna!

Match-cupens final vann Rolf Widlund mot Börje Brewitz men 4-3.

 

Resultat Seniltouren 2012:

26 sept: I den sista omgången trotsade 42 tappra regnvädret och spelade på en blöt bana. Höga scorer förtåss och endast 9 st under skamgränsen 80. Segrade g´jorde Kent Myhrberg på 75, Rein Wöiduma 75 shc, Björn Steen 79 och Rolf Widlund 79 SHC.

Slutresultat och alla tabeller i ett Excelblad med flikar i nederkanten hittar du här: Seniltouren 120926. Något reviderad, t ex att inte Hagge räknas i 8 bästa.

19 sept: I den näst sista omgången slog Hans-Ove Norrman till med en 66:a. Han tog hem segern 5 slag före tvåan Kjell Svensson och säkrade sin plats i Ryder Cup-laget. Stickan Jansson tog tredje pris på 72 och Börje Jansson tog sista pengen också med 72 men med SHC. Finalrunda onsdag den 26 sept.

12 sept: 59 spelare ställde upp i bra sensommarväder. Else Eriksson gjorde debut på touren med att ta hem segern på fina 67 netto! Tvåa kom Tommy Jansson 69, trea Göran Åkerlund 70 och sista pris tog Kent Myhrberg på 71. De 7 bästa gick under par och 27 st klarade skamgränsen 80. Två omgångar kvar och Ryder Cuplagen börjar ta form, men 20 poäng finns i toppen av potten så det kan bli omstuvningar.

5 sept: 65 spelare startade i den 16:e omgången i bra väder. Trots det ganska höga scorer. Bara segraren Yrjö Thomberg gick under par med sina 71. Rolf Gustafsson 72, Lennart Carlsson 73 och Sören Pettersson tog hem de övriga prispengarna. Nu är det bara tre omgångar kvar!

29 aug: 44 "Suringar" åkte till Hagge och fick en omgång! Att vi fick stryk i matchen är ganska klart. Att det ska vara så svårt där uppe i norr. Endast 7 st förbättrade sitt nettoresultat i 8 bästa och serietabellen! 8 st klarade skamgränsen 80.

22 aug: 64 spelare ställde upp i 13:e omgången som spelades från röd tee. Låga resultat noterades,de 12 främsta fick en hcp-sänkning och 46 st klarade "skamgränsen" 80. Det innebär att det blev ommöblering i många av tabellerna! Pristagarna: P-O Björkman 65, Rein Wöiduma 66, Björn Steen 67 och Staffan Leijonhufvud 67.

15 aug: 62 tävlande. Sune Engwall och Göran Åkerlund signerade scorekort på 69. Sune tog 1:a priset på lägre hcp. Tommy Persson 3:a på 71 och Lars-Åke "Lacke" Lindholm 4:a på 71 SHC.

8 aug: 60 tävlande i 12:e omgången. Sirkka Hiltunen tog hem segern på 70. 2:a Kent Myhrberg 73, 3:a Svante Westerlund 73, 4:a Christer Bergström 73.

1 aug: I den 11:e omgången ställde 67 spelare upp varav ett antal som premiärspelade. Totalt har nu 110 st deltagit. I fint väder blev det låga scorer och 39 st klarade skamgränsen 80. Merja Brewitz lyckades bäst med en 66-runda, tätt följd av Rolf Eriksson som premiärspelade. Björn Steen 3:a med 70 och Ingemar Blomgren knep sista priset med 71.

18 juli: 61 kom till start i omgången som innehöll några regnskurar och mullrande åska i bakgrunden. Ulf Wilson tog sin första seger i touren på 71 på bättre hcp än 2:an Göran Åkerlund och 3:an Bjarne Broström. Sirkka knep 4:e platsen på 73.

11 juli: 56 startande i den 9:e omgången med tre nya spelare så nu har vi passerat 100 deltagre totalt. Lennart Eriksson var överlägsen med fina inspel och få puttar och 67 netto. Roffe Widlund tog 2:a pris på 71, Åke Edström 3:a på 72 och Arne Rydin 4:a på 73.

4 juli: 66 startande i omgången, totalt är det nu 99 som deltagit. Sirkka tog sin andra seger på 65 tätt följd av Stig Jansson 66, Lennart Eriksson 71 och Britt Hedström 72.

27 juni: 61 startande. Veteraner i topp. Tommy Persson slog till med en 68:a. Sune Engwall 71, Leif Norström 71 och Arne Rydin 72.

20 juni. 93 startande, varav 34 st från Hagge, tävlade i strålande sommarsol i det traditionella mötet klubbarna emellan. Den som "fick till det" ordentligt var Janne Carlstrand som gick runt på 66 netto! 5 slag bättre är Karl- Arne Svensson, Rein Wöiduma och Tommy Persson som alla sköt 71. Hagge vann matchen med 77,48 slag mot Suras 77,51.

 13 juni. 70 startande i fint väder. 43 st under "skamgränsen" 80 netto, 12 st på par eller bättre. Alla 4 pristagarna på 69, vilket enligt Expertkommentatorn Arne Bagge aldrig tidigare har hänt! 1. Lars-Åke "Lacke" Lindholm 69, 2. Sören Carlsson 69 SHC, 3. Yrjö Tomberg 69 SHC och 4. Lena Andersson 69 SHC.

30 maj. 66 startande i skapligt väder med spel från röd tee. Prispengarna togs av: Rolf Widlund 66, Kjell Svensson 68, Rein Wöiduma 68 SHC och Lena Andersson 68 SHC. Hela 12 spelare under par och 49 st under "skamgränsen" 80.

23 maj. 74 startande i vackert sommarväder. Segrade gjorde Bengt Persson på 62, 2:a Sirkka Hiltunen 67, 3:a Rolf Widlund 68, 4:a Sören Pettersson 70. 11 spelare med resultat under 72 och 55 st under "skamgränsen" 80.

16 maj. 60 spelare, hyfsat väder. Segrade gjorde Roger Lindén på 66, 2:a Stig Lindström 68, 3:a Kjell Svensson 70 och 4:a Bo Forsberg 70.

9 maj. Premiären spelades i regn. Av 62 anmälda kom 52 till start vilket är tråkigt. Enligt klubbens tävlingsbestämmelser får de i alla fall betala startavgiften senast nästa tävling.

Segrade gjorde Sirkka Hiltunen på 69, Stig Jansson 71, Sören Carlsson 71 (SHC) och Göran Åkerlund tog sista pris på 74.

 

Nu är Seniltouren 2011 färdigspelad och sluttabellerna hittar du nedan.

 

Resultat Ryder Cup: Lantisarna - Stanarna 10,5 - 9,5

Boll 1. Stig Jansson/Rolf Widlund 2,5
K-A Svensson/ L-Å Lindholm 3,5

Boll 2. Sune Engwall/Rolf Eriksson 3
L-G Bergqvist/Kent Alvebris 1

Boll 3. Sören Pettersson/Rolf Gustafsson 2
Mats Norling/Jan Eriksson 2

Boll 4. Björn Steen/Håkan Heljeberg 1
P-O Björkman/I Blomgren 3

Boll 5. Kent Myhrberg/Arne Rydin 2
L-G Almgren/Bengt Öhrman 2

 

Resultattabellerna Totalställningen efter omgången 28 sept.

 

I år kommer det inte att produceras någon tidning "Senilbladet".
Däremot kommer Expertkommentatorn Arne Bagge att skriva en "Bagges Krönika" med (o-)jämna mellanrum.
Här kommer den förstaKrönika nr 2Krönika nr 3 Krönika nr 4Krönika nr 5Krönika nr 6Krönika nr 7 Krönika nr 8 Krönika nr 9 Krönika nr 10

Krönika nr 11 Krönika nr 12 (Den sista)

 

*************************************

Sura "Senil-Tour" 2010

Årgång 8 av infobladet gavs ut som webbtidning.

 

13 okt. Nu finns nummer 23, med info om Ryder Cup och en sammanfattning av säsongen, utlagd! 

 

Klicka på länk nedan.

Nr 1/2010

Nr 2/2010

Nr 3/2010

Nr 4/2010

Nr 5/2010

Nr 6/2010

Nr 7/2010

Nr 8/2010

Nr 9/2010

Nr 10/2010

Nr 11/2010

Nr 12/2010

Nr 13/2010

Nr 14/2010

Nr 15/2010

Nr 16/2010

Nr17/2010

Nr 18/2010

Nr 19/2010

Nr 20/2010

Nr 21/2010

Nr 22/2010

Nr 23/2010

 

Resultatredovisning.

Resultat från Seniltouren, 8 bästa ronder, Serietabellen och Poängtabellen för Seniormästerskapet redovisas i en Excelbok med flikar för de olika tabellerna på nedanstående länk "Resultattabeller" i st för i Senilbladet. Dessutom sammanställningar över Seniormästerskapet och 8 bästa i onsdagstävlingarna.

 

 Resultattabeller. Seniormästerskapet.  8 bästa.   Uppdaterade 4 okt.

 

*****************************************************************

Sammanfattning av 2009 års tour. 

 

21 rundor spelades med start 29 april och sista rundan den 30 september. Fredagen den 9 oktober spelades avslutningsrundorna med Ryder Cup-matcher mellan juniorerna och gubbarna. I år med en ny spelordning med 6 hål Bästboll, 6 hål Foresome och 6 hål Matchspel. I år tog juniorerna hem cupen och vann med 12 - 8. I vinnarlaget spelade Kent Myhrberg, Tommy Persson, Arne Rydin, Mats Norling, Börje Jansson, Bengt Öhrman, Sune Engwall, Bo Milton, Lars-Göran Almgren och Lennart Carlsson.

 

Nytt deltagarrekord i år igen med totalt 115 spelare. Snittet per runda blev 67 deltagare och i en enskild omgång var rekordet 78 spelare! Summan av det hela blir 1404 ronder, 142 516 bruttoslag och 111 381 netto. 5 tappra spelare deltog i alla 21 ronderna.

 

Som vanligt har vi varje gång fått tidningen Sura "Senil-tour" med resutlat och expertkommentarer som underhållit i väntan på start eller prispengar. Den är "kittet" i den viktiga sociala biten av touren. Stort tack till Arne och Kurt!

 

Årets resultat:

 

Seniormästare blev Per-Ove Björkman med bred mariginal på 136 poäng. Här spelar man till sig poäng i serie- och matchspel utöver poäng i Senil-Touren.

 

Senilens Onsdags-Mästerskap gäller de 8 bästa ronderna under säsongen som 83 spelare klarade.

 1. Sirkka Hiltunen blev den första kvinnan att ta mästerskapet med 567 slag!
 2. Bertil Söderström, 569
 3. Per-Ove Björkman, 571
 4. Sören Pettersson, 572
 5. Björn Steen, 574

Scratch-Champion, räknat på de 8 bästa ronderna blev Kent Myhrberg med 664 bruttoslag.

 

Senilens Serie-Liga, här räknas de fyra bästa nettoresultaten i touren.

 

 1. Börje Brewitz, 274 slag. Årets "Rookie" med raden 63, 67, 71, 73.
 2. Sirkka Hiltunen, 276
 3. Bertil Söderström, 277
 4. Stig Jansson, 280
 5. P-O Björkman, 280

Senilens Match-Cup har spelats mellan de 64 bästa i förra årets Serie-liga.

 

Cupmästare blev Bo Milton som vann finalmatchen över P-O Björkman.

 

Senilens La-Liga spelar krutgubbarna som är 70+. De fyra bästa poängresultaten från måndag, onsdag och fredagstävlingarna räknas.

 

Guldbollen till Björn Steen för 3:e året i rad, 56 p.

Silverbollen till Bertil Söderström, 51 p.

Bronsbollen till Gunbert Sjöberg, 31 p.

 

Senilens Tjej-liga räknas de fyra bästa nettoresultaten.

 

Guldbollen till Sirkka Hiltunen, 276 p.

Silverbollen till Britt Hedström. 284 p.

Bronsbollen till Ingeli Eriksson, 287 p.

 

 

 

Sammanfattning av 2008 års tour.

 

Med premiär den 7 maj och final den 17 september hann vi spela 18 rundor. Som avslutning spelades som vanligt en Ryder Cup mellan "Gubbarna" över 65 och "Juniorena" över 55 fredagen den 3 oktober. Den prestigefyllda matchen vann Gubbarna med 4 - 2.

 

Årets tour har slagit rekord vad gäller antal spelare. Totalt har 110 spelare deltagit! Genomsnittet per tävling ligger på 59 spelare med toppnoteringen 66 tre gånger. Summan av det hela blir 1073 ronder, 109 337 bruttoslag och 85 706 netto. 8 spelare deltog i alla 18 ronderna.

 

Nog med siffror, men den som är intresserad av statistiken kan klicka här  så finns alla ronder i en Excelbok.

 

Till resultaten. Utöver Ryder Cup koras vinnare i många ligor.

 

Senilens Onsdags-Mästerskap gäller de 8 bästa ronderna under säsongen som 73 spelare klarade.

 

 1. Mästare blev Per-Ove Björkman med nettot 567 slag. Det gör ett snitt på 70,8. P-O vann mästerskapet för 3:e året i rad och har 5 segrar under den senaste 10-årsperioden!
 2. Sune Engwall, 573
 3. Björn Steen, 575
 4. Kjell Svensson, 576
 5. Sven-Erik Gårdhage

Scratch-Championatet räknas också på de 8 bästa ronderna.

 

 1. Mästare blev Kent Myhrberg med 657 bruttoslag, snitt på 82.
 2. Per-Ove Björkman, 660
 3. Björn Steen, 674
 4. Sune Engwall, 679
 5. Ingemar Blomgren, 682

Senilens Serie-Liga, här räknas de fyra bästa nettoresultaten i touren.

 

 1. Per-Ove Björkman, 277
 2. Sune Engwall, 278
 3. Bo Milton, 281
 4. Sven-Erik Gårdhage, 282
 5. Kjell Svensson, 285

Senilens Match-Cup har spelats mellan de 64 bästa i förra årets Serie-liga.

 

Matchchampion blev Börje Lantz som vann finalmatchen över Bengt Öhrman efter en rysare med 3 särspelshål.

 

Senilens La-Liga serie spelar krutgubbarna som är 70+. De fyra bästa poängresultaten från måndag, onsdag och fredagstävlingarna räknas.

 

 1. Guldbollen till Björn Steen, 53 p
 2. Silverbollen till Kjell Svensson, 40 p
 3. Bronsbollen till Sven-Erik Gårdhage, 31 p

Senilens Tjej-liga räknas de fyra bästa nettoresultaten.

 

 1. Guldbollen till Mona Carlstrand, 292
 2. Silverbollen till Berit Sjöberg, 294
 3. Bronsbollen till Anita Helfridsson, 295

 

 

 

Från upptakten inför 2007 års seniltour.

 

2007 deltog totalt 93 spelare i de 18 ronderna. I snitt deltog 53 spelare per tävling. Nettoresultaten från de fyra bästa ronderna sammanställs i ett antal serietabeller från "Elitserien" till div 4. Fredagsmästerskapet omfattar de 8 bästa ronderna. Vinnare och Mästare 2007 blev P-O Björkman med 1 slag mindre än Hans Lundholm. I Arkiv/Dokument i vänster meny finns fredagsmästerskapets sluttabell.
Säsongen avslutas med en "Ryder Cup" där de bästa juniorerna (H55) möter de bästa gubbarna (H65) i matchspel, foursome match och bästboll match.Många av seniorerna träffas också varje måndag och fredag morgon för spontant spel.