Banan stängd från onsdag 24 okt

Vi kommer att stänga banan på onsdag den 24.e allt för att ge greenerna så bra förutsättningar som möjligt att klara av vintern.

Från kl.12.00 spelar vi från vintertee till vintergreen på 18-hålsbanan.
Korthålsbanan och footgolfbanan är helt stängd.

Efter en riktigt tuff start och sommar så kommer jag göra allt och lite till för att få greenerna att må så bra som möjligt innan vintern kommer. Just nu är greenerna i jättebra skick. Jag vet att dom inte är bra att spela på, men fokus är på invintring och inte spel i första hand så här sent på säsongen.

En invintring görs i stora drag på följande sätt: Man släpper upp klipphöjden på gräset. Och ju kallare det blir desto mindre växer gräset. Just i skrivande stund har vi troligen klippt för sista gången den här säsongen.

Anledningen till att vi inte vill klippa är att varje gång man klipper så blir det ett sår på gräsplantan vilket medför en inkörsport för sjukdomar(svamp). Det går även åt en massa energi för plantan att läka ”såret” och den energin behöver plantan ha under vintern.

Vi luftar och dressar varje vecka. Luftningen görs för att skapa mer luft i växtbädden vilket i sin tur bidrar till ett djupare rotsystem som i sin tur gör att plantan kan klara av mera påfrestningar och blir mindre stressat. Dressningen görs för att få en torrare yta och även en lite jämnare yta. Dress bryter också ned thatch (organiskt material som döda rötter och gräsklipp).

På hösten som nu varit har vi dressat och luftat mycket mer än tidigare år, allt i syfte att skapa en så bra miljö och invintring som möjligt.

Vi har stängt bokningssystemet och bollränna gäller från och med idag.

// Björn Nordh .Banchef