Aktuellt Banan

Efter en lång och tuff vinter i stora delar av Mellansverige så har greenerna kommit fram. Vi har en del skador. Men vi är inte ensamma om detta problem, många andra greenkeepers vittnar om problem på deras banor. Golfstarten är försenad generellt i mellan Sverige.

Det som kommer att hända nu är att vi kommer att jobba hårt för att få tillbaka gräset och har en tät dialog med vår bankonsulent.

Planen ser ut som följande:

Vi kommer att börja med en hålpipning. Hålpiporna kommer sedan att skäras sönder med hjälp av vertikalskärning. Hålpipning görs för att frigöra gräsfrön (vitgröe / poa) som ligger i växtbädden. Sedan blir det hjälpsådd. Vi kommer att köra ut ca 200 kg kärrgröe, lägga på gödning och dra på vår- dukarna (dom som andas och som kan skapa en ”växthusvärme”) igen. Sen är det bara att vänta på att naturen ska göra sitt i form av värme och vatten. Kommer värmen så kommer vi att se resultat ganska fort. Förra året när vi hade liknade situation, var orsaken till att det inte växte initialt kylan i marken (gräset måste ha en temp över 7 grader).

Så nu kommer vi med all kraft att genomföra ovan och med alla medel försöka reparera greenerna på bästa sätt.

Jag återkommer med mer information om utfallet och öppningsdatum.

Hälsningar

Björn