Notering

Lantisarna vann Ryder Cup!

För 3:e året i rad vann Lantisarna Senilens Ryder Cup som avgjordes i regn den 2:a oktober. Resultatet blev 17,5 mot Stanarnas 14,5. I tävlingen deltog fyra 4-mannalag som spelade 6 hål Bästboll, 6 hål Foresome och avslutade med Singelmatcher. Det var 4,5 – 3,5 efter första ronden, sedan ryckte Lantisarna med 6,5 mot 1,5 i Foursome-matcherna till 11 – 5! Stanarna satsade allt i singelmatcherna och vann dessa med 9,5 – 6,5, men det räckte inte ända fram.
Stanarna lyfter på kepsen och säger GRATTIS! De skyller på vädret och den blöta hemmabanan!

Tröstturneringen för de som inte kvalade in i lagen samlade 28 startande, och vanns av Christer Bergström före Kent Alvebris båda på 76.

Finalen i Matchcupen har spelats och den vanns av Leif Karlsson över Per Bäckman.

Touren avslutas på fredag den 4 okt med en scrambletävling med kanonstart kl 10.00. Anmälan senast 20.00 i dag onsdag 2 okt!
Ca 15.00 blir det prisutdelningar och direkt därefter fest med mat, dryck och trevlig samvaro på golfrestaurangen!

Välkommen!

Notering

Seniltourens 22:a och sista omgång.

69 spelare kom till start i den avslutande tävlingen då alla tabeller fastställdes. Dagens omgång vanns av Börje Brewitz, som gjorde sin första och enda runda, på fina 69! På 2:a plats kom Bengt Larsson på 72, Rolf Widlund 3:a på 73 och Bengt Öhrman 4:a på 74.

Rolf Eriksson vann Seniormästerskapet före Sören Pettersson. Rolf vann även 8 bästa före Erland Lundberg, Viviann Henriksen vann Tjejligan före Maj Lundberg och La Liga vann Sören Pettersson före Stig Jansson.

I Ryder Cup-lagen blev det små förändringar. Bengt Larsson gick in i Lantisarnas lag med sin fina 2:a plats, Bengt Öhrmans spurt med en 4:e plats i dag räckte nästan in i Stanarnas lag, men det fattades 2 poäng!
Uppdaterade tabeller och Lees statistik hittar du HÄR.

Nu ser vi fram emot avslutningstävlingarna nästa vecka med Ryder Cup på onsdag och en scaramble på fredagen som avslutas med prisutdelningar och god mat!

 

Notering

Sista omgången i Seniltouren 25 sept.

På onsdag avgörs det vilka som får spela i Ryder Cup-lagen ”Lantisarna” och ”Stanarna”, vem som blir årets Mästare och resultaten i övriga tabeller!
I kampen om plats i Ryder Cuplagen hände det ingenting denna vecka med de 16 klara i något av lagen. I Lantisarnas lista tog Viviann ett jättekliv med sina 40 p för segern och är nu på 17:e platsen, 7 poäng efter H-O Norrman. Lennart Eriksson klev upp på 17:e plats på Stanarnas lista och ligger 5 poäng efter Bengt Pettersson.
I Mästerskapstabellen skiljer det 35 poäng mellan Rolf Eriksson och Sören Pettersson.
Det blir en spännande avslutning av onsdagstävlingarna!

I Matchcupen möte Per Bäckman och Leif Karlsson i finalen.

Uppdaterade tabeller hittar du HÄR.

Notering

Tony Johansson vann den 20:e Seniltouren.

Antalet startande stannade på 63 eftersom det var bilförbud på banan. Vinnaren blev Tony Johansson med enda rundan under par, en 71:a. Bo Forsman och Lennart Eriksson gick på 72 och tog 2:a och 3:e pris. Lars Höglund blev 4:a på 73. Nu är serie- och matchspelen klara och det återstår bara två omgångar av touren innan vi avslutar med Ryder Cup den 2 okt och avslutning på fredag den 4:e okt.

Fokus är nu på vilka som tar platserna i Ryder Cup-lagen. Det är kamp om de sista platserna i båda lagen. En vinst eller en placering bland de 10 främsta i de två återstående onsdagarna ruskar om ordningen! I de uppdaterade tabellerna finns en sammanställning över läget. I kampen om mästartiteln är det tufft mellan Rolf Eriksson och regerande mästaren Sören Pettersson. Det skiljer bara 34 poäng nu. I Matchcupen är Leif Karlsson klar för final efter seger över Tony Johansson.

HÄR hittar du tabellerna och statistiken.

Notering

Kända namn på prispallen i onsdagstävlingen.

Ganska höga scorer trots soligt och fint golfväder. Lite blött och ingen rull på fairway, men desto mer långa returer på våra fina och snabba greener eller…? De tre första pristagarna gick in på 72 med Rolf Eriksson som 1:a, Lennart Pettersson 2:a och Erland Lundberg som 3:a. På 4:e plats kom Thomas Johansson på 73. Startade gjorde 75 st.
Nu är det bara tre onsdagar kvar och det drar ihop sig till Ryder Cup som vi spelar den 2 okt. Det är dom 16 bästa Lantisarna och Stanarna som bildar lag. Nu finns en ny tabell ”Ryder Cup lagen” i Excelboken på vilka som just nu har platserna, samt de 4 som ligger närmast under strecket. Är du klar, hänger du löst, eller har du bara några pinnar till så är du med och knuffar ner någon? Tabellen kommer att uppdateras varje onsdag.
Kolla tabellerna HÄR.

Notering

Hemliga resan vanns av Bo Forsman!

Seniorernas Hemliga Resa gick till Söderby Golf utanför Uppsala. Startfältet bestod av 56 spelare. Segrade gjorde Bo Forsman på 71 den fina banan. På 2:a plats kom Anders Önning med 72, 3:a Stig Jansson med 73 och 4:a Rune Engström också 73.

Det blev en uppskattad och trevlig resa med lite extra tävlingar och prisutdelningar efter en god lunch i klubbens fina klubbhus. Ett stort tack till Rein, Carl-Erik och Sören C som arrangerat resan/tävlingen!

Resan ingår i touren och du hittar uppdaterade tabeller HÄR.

Notering

HIO på Seniltouren den 7 aug!

Kent Myhrberg lyckades göra HIO på hål 12 under tourens 15:e omgång! Stort GRATTIS! Det bidrog till en plats på pallen då han blev 4:a med en runda på par. Vann gjorde Sören Pettersson på 70, Erland Lundberg 3: på 70 och Rein Wöiduma blev 3:a på 71. Till start kon det 71 spelare.
Uppdaterade tabeller och 8 bästa hittar du HÄR.

Nästa vecka är det ingen onsdagstävling på Sura utan då spelas omgången på en hemlig bana på torsdagen. 57 föranmälda deltar.