Notering

Peter Andersson vinner Seniltouren på 67!

82 spelare till start i touren den 17 juni. Peter Andersson tar hem segern på 67 med bättre hcp än Thomas Johansson som blir tvåa på 67. Tätt även mellan 3:an Lennart Pettersson och 4:an Lars-Erik Johansson på 69. Mayvor Wilson tar sista prisplats på 70.

Uppdaterade tabeller med touren, serie- och matchspel, samt matchcupen hittar du HÄR.

Nästa torsdag har vi kanonstart och prisutdelning för juni månad.

Seniorkommittén.

Notering

Lennart Pettersson sopade hem touren den 10 juni!

Lennart visade att det går att göra låga resultat även i år! Han vann överlägset med sin runda på 63 netto! Lars-Erik Johansson kom 2:a på 68, Thomas Johansson 3:a på 70, Sören Pettersson blev 4:a på 71 och Rolf Widlund 5:a på 72.

96 var anmälda men p g a allt regn blev det bilförbud så resultatlistan innehåller 86 spelare. Vi närmar oss magiska 100 deltagare i denna populära torsdagstävling! Jättekul.

Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.

Seniorkommittén.

Notering

Mats Norling vann Senilens premiärtävling!

Så är vi äntligen igång och startfältet i dag bestod av 89 spelsugna glada seniorer! Vädret och banan var båda fantastiska.

Det var tuffa kamper i hela fältet och resultatlistan är full av särskiljningar med SHCP. Segrade gjorde Mats Norling på 71. Samma resultat hade Thomas Johansson på 2:a och Leif Ström på 3:e plats. Ola Bäck blev 4:a på 71 och Anders Önning knep sista prisplatsen också på 71.

De traditionella tabellerna hittar du HÄR.  Från nästa rond kommer även Lee Boyds statistik med.

Vi påminner om att Matchcupen är lottad och uppmanar att ni som är kvalificerade kontaktar motståndaren och spelar första ronden så snart som möjligt!

Välkomna igen nästa torsdag!

Seniorkommittén

Notering

Seniltouren startar den 3 juni!

Golfförbundet har den 17 maj hävt spelförbudet för golftävlingar fr o m den 1 juni.

Det innebär att vi äntligen kan öppna för spel i Seniltouren. Anmälan är öppen och starten sker torsdagen den 3 juni kl 08.00.
Du anmäler dig som vanligt och anger vilken tee du vill spela från samt tidig eller sen start.

Förutsättningen är att vi följer de allmänna restriktioner för den pågående pandemin som fortfarande gäller.

OBS! Detta gäller nu, men om det blir skärpta regler kan tävlingen ställas in!

Läs mer på Seniorkommittén!

Välkommen!

.

Notering

Seniorernas Match-cup är lottad

Som bekant är det förbjudet att arrangera golftävlingar p g a smittläget i pandemin.
Vi rättar oss efter de regler och restriktioner som gäller och avvaktar med start av ”Seniltoren”.

Däremot bedömer vi att man kan spela matchspel om man följer de allmänna råden. Det kan jämställas med sällskapsspel.

Vi har därför lottat Senilenes Matchcup 2021 och rekommenderar att du tar kontakt med din motståndare för att spela första omgången under maj månad. 

En uppdaterad lottningen hittar du HÄR. 

Läs mer på Seniorkommittén!

 

Notering

H50 Västmanlandserien 2021

Då var det dags att planera in golfsäsongen igen, skoj. Träningsmöjligheter finns redan på klubben då ranchen öppnade idag.
Jag har fått datum för årets seriespel för H50 i Västmanlandsserien. Ni som är 50år får gärna planera in speldatum i era kalendrar och anmäl er gärna om ni vill vara med och representera Surahammars GK i bifogad doodle länk.
Hör av mig om det kommer eventuella förändringar pga av covid-läget innan serien drar igång i maj.
Välkomna till en ny golfsäsong,
Mikael Klintberg
Lagledare H50
Surahammars GK
076-761 44 43
Notering

Seniltouren avslutades med golf, mat och prisutdelning.

På fredagen avslutades årets rekordartade Selintour med en 4-manna Texas Scramble som vanns av laget Rolf Eriksson/Lennart Pettersson/Mathias Bergström/Åke Eriksson på 60 netto.
Efter rundan bjöds på lunch i golfrestaurangen och prisutdelning. Vinnarna i tourens alla tabeller firades och stämningen var som vanligt på topp! Tack vare det fina vädret kunde vi sitta både inne och ute och klarade därmed att hålla avstånd i denna ovanliga avslutning.
Läs mer på sidan under Klubben/Kommittéer/Seniorkommitten.

Vi tackar alla 142 seniorer som tävlat i årets tour för trevlig samvaro och fantastiska resultat!

Bilder från avslutningen finns här på FB.

Seniorkommittén.

 

Notering

Lantisarna vann Ryder Cup igen!

Den prestigefyllda upplösningen av årets Seniltour, Ryder Cup, spelades i strålande höstväder på onsdagen. Förhandsfavoriter var Lantisarna som var titelförsvarare och hade lägsta HCP i samtliga matcher. Stanarna stretade dock emot i de spännande matcherna. Lantisarna vann till slut så knappt som 16,5 – 15,5! (Resultatet är justerat p g a en felaktig resultatrapportering.)
I laget spelade: Rolf Eriksson/Mats Andersson, Lennart Pettersson/Stig Jansson, Leif Karlsson/Lennart Karlsson, Gunnar Noritis/Sören Pettersson, Rolf Widlund/Kent Myhrberg, Hans-Åke Andersson/Sune Engwall, Kjell Svensson/Stig Lövgren, Björn Steen/H-O Norrman.
Lagledare: Lennart Pettersson.

Notering

Sista ronden i årets Seniltour vanns av Hans Holmqvist!

Den 17:e och sista ronden spelades av 83 spelare den 24 sept i fint väder, och det blev som vanligt låga scorer. ”Mulle” Holmqvist vann på fina 66 före Erland Lundberg på 66. Sören Carlsson tog 3:e platsen före Mayvor Wilson, båda på 67. Maj Lundberg blev 5:a på 68.

P-O Björkman tog storslam genom att vinna Seniormästerskapet, 8 bästa och La Liga. Stort Grattis! Mayvor Wilson vann Tjejligan.

Uppdaterade sluttabeller och statistik hittar du HÄR.

På onsdag nästa vecka spelar vi Ryder CUP och på fredagen blir det en avslutningstävling med prisutdelning. Vi återkommer med information via E-post.

Seniorkommittén

Notering

Flera nya namn på Senilens prispall.

Leif Ström vann på fina 64 före ett koppel med 67-rundor. På andra plats kom Ulf Wilson, 3:a Stefan Axell, 4:a Lee Boyd och 5:a Per W Ahlström, alla på 67. Hela 31 spelare av de 80 startande gjorde par eller bättre! Visst är vi bäst i Västmanland?!

Nu återstår det bara en omgång av touren. På torsdag den 24/9 ska mästarna koras och spelarna i Ryder Cup ska tas ut. De 16 bästa Stanarna och 16 bästa Lantisarna i mästerskapstabellen är det som kvalificerar sig! Allt avgörs då, vem tar 40-poängaren? Kvalgränsen går i dagens tabell vid 130 poäng. Det blir en spännande avslutning på en rekordtour! Gå in och kolla dina chanser i de uppdaterade tabellerna som du hittar HÄR!

Seniorkommittén