Notering

H50 Västmanlandserien 2021

Då var det dags att planera in golfsäsongen igen, skoj. Träningsmöjligheter finns redan på klubben då ranchen öppnade idag.
Jag har fått datum för årets seriespel för H50 i Västmanlandsserien. Ni som är 50år får gärna planera in speldatum i era kalendrar och anmäl er gärna om ni vill vara med och representera Surahammars GK i bifogad doodle länk.
Hör av mig om det kommer eventuella förändringar pga av covid-läget innan serien drar igång i maj.
Välkomna till en ny golfsäsong,
Mikael Klintberg
Lagledare H50
Surahammars GK
076-761 44 43
Notering

Seniltouren avslutades med golf, mat och prisutdelning.

På fredagen avslutades årets rekordartade Selintour med en 4-manna Texas Scramble som vanns av laget Rolf Eriksson/Lennart Pettersson/Mathias Bergström/Åke Eriksson på 60 netto.
Efter rundan bjöds på lunch i golfrestaurangen och prisutdelning. Vinnarna i tourens alla tabeller firades och stämningen var som vanligt på topp! Tack vare det fina vädret kunde vi sitta både inne och ute och klarade därmed att hålla avstånd i denna ovanliga avslutning.
Läs mer på sidan under Klubben/Kommittéer/Seniorkommitten.

Vi tackar alla 142 seniorer som tävlat i årets tour för trevlig samvaro och fantastiska resultat!

Bilder från avslutningen finns här på FB.

Seniorkommittén.

 

Notering

Lantisarna vann Ryder Cup igen!

Den prestigefyllda upplösningen av årets Seniltour, Ryder Cup, spelades i strålande höstväder på onsdagen. Förhandsfavoriter var Lantisarna som var titelförsvarare och hade lägsta HCP i samtliga matcher. Stanarna stretade dock emot i de spännande matcherna. Lantisarna vann till slut så knappt som 16,5 – 15,5! (Resultatet är justerat p g a en felaktig resultatrapportering.)
I laget spelade: Rolf Eriksson/Mats Andersson, Lennart Pettersson/Stig Jansson, Leif Karlsson/Lennart Karlsson, Gunnar Noritis/Sören Pettersson, Rolf Widlund/Kent Myhrberg, Hans-Åke Andersson/Sune Engwall, Kjell Svensson/Stig Lövgren, Björn Steen/H-O Norrman.
Lagledare: Lennart Pettersson.

Notering

Sista ronden i årets Seniltour vanns av Hans Holmqvist!

Den 17:e och sista ronden spelades av 83 spelare den 24 sept i fint väder, och det blev som vanligt låga scorer. ”Mulle” Holmqvist vann på fina 66 före Erland Lundberg på 66. Sören Carlsson tog 3:e platsen före Mayvor Wilson, båda på 67. Maj Lundberg blev 5:a på 68.

P-O Björkman tog storslam genom att vinna Seniormästerskapet, 8 bästa och La Liga. Stort Grattis! Mayvor Wilson vann Tjejligan.

Uppdaterade sluttabeller och statistik hittar du HÄR.

På onsdag nästa vecka spelar vi Ryder CUP och på fredagen blir det en avslutningstävling med prisutdelning. Vi återkommer med information via E-post.

Seniorkommittén

Notering

Flera nya namn på Senilens prispall.

Leif Ström vann på fina 64 före ett koppel med 67-rundor. På andra plats kom Ulf Wilson, 3:a Stefan Axell, 4:a Lee Boyd och 5:a Per W Ahlström, alla på 67. Hela 31 spelare av de 80 startande gjorde par eller bättre! Visst är vi bäst i Västmanland?!

Nu återstår det bara en omgång av touren. På torsdag den 24/9 ska mästarna koras och spelarna i Ryder Cup ska tas ut. De 16 bästa Stanarna och 16 bästa Lantisarna i mästerskapstabellen är det som kvalificerar sig! Allt avgörs då, vem tar 40-poängaren? Kvalgränsen går i dagens tabell vid 130 poäng. Det blir en spännande avslutning på en rekordtour! Gå in och kolla dina chanser i de uppdaterade tabellerna som du hittar HÄR!

Seniorkommittén

Notering

Matte Bergström vann överlägset på 61!

I den 15:e omgången av Seniltouren slog Mathias till med en 61-runda och satte alla seniorer på plats! Hann vann före Lennart Pettersson på 66, på 3:e plats kom Bjarne Broström på 68, Ola Bäck 4:a på 69 och Ingeli Eriksson tog 5:e priset på 69.
88 spelare kom till start och 15 st gick på par eller bättre.
Uppdaterade tabeller och en ny statistikfil ”8 bästa scratch” hittar du HÄR.

Nästa vecka spelar vi på onsdag (16:e) eftersom vi har Hösttouren på torsdag.

Seniorkommittén

 

 

Notering

Bo Schilström vann en regnig Seniltour-

Trots regn i stort sett hela dagen kom 87 tappra till start! Bo Shilström tog hem segern med en 66-runda. På 2:a  plats kom Rune Engström, 3:a på samma resultat kom Åke Eriksson, 4:a blev Susanne Grunditz-Markström på 69 och Sören Pettersson knep sista priset på 70.

Matchcupen är framme i final och där möts Leif Karlsson och Hans-Åke Andersson.

Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.   (Filen 8 bästa uppdaterad! Ursäkta.)

Seniorkommittén

Notering

Bara nya namn på pallen i Seniltouren!

Ännu en omgång med imponerande låga resultat i touren och nya vinnare! Av de 90 startande var det 34 st som gick på par eller bättre!
Allra bäst lyckades Håkan Engström med fina 63. På andra plats kom Sven Isaksson på 66, Rolf Widlund 3:a på 67, Pedy Lindholm 4:a på 67 och Vivianne Henriksen 5:a på 67. Alla fem pristagarna kliver upp på pallen för första gången i år, jämställt och riktigt roligt! Grattis!
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR som vanligt.

Seniorkommittén

Notering

Vilka enastående resultat i Seniltouren!

86 spelare kom till start i dagens tour. Med bra golfväder på vår fina bana blev det helt fantastiska resultat. 39 spelare gick på par eller bättre!! Vilken kvalitet på klubbens seniorer. Kjell Svensson gick 13 under och slutade på 59 netto! Stort Grattis! Bo Forsberg tog 2:a platsen på 66, Gunnar Noritis 3:a på 67, Björn Steen 4:a på 67 och Ingemar Blomgren tog 5:e priset på 67. Nu har totalt 138 spelare deltagit minst en gång i årets tour och  det är glädjande att 23 är kvinnor.
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.

Seniorkommittén.