Notering

Särspel i Klubbmästerskap Äkta makar / sambo.

18 lag kom till spel i KM Äkta makar / sambo söndag 9 aug. Det blev en spännande tävling i spelformen foursome slagtävling scratch.

Det slutade med att de två bästa lagen kom in på 84 slag vilket innebär särspel! Det är Karin Karlsson/Andreas Olofsson och Anna Engdahl/Johan Engdahl som ska göra upp om mästerskapstiteln på lördag den 15 aug kl 11.20.

Anledningen till att särspelet inte kunde avgöras i dag var att Karin och Andreas gick ut i första boll kl 10.00 och åkte hem efter spelet. Anna och Johan gick ut i näst sista boll kl 11.20 och skulle åka till Stockholm direkt efter rundan. Eftersom vi inte har några gemensamma prisutdelningar i Coronatider så kan det ju bli så här.

Vi ser fram emot ett spännande särspel på lördag för att  kora årets första klubbmästare!

Tävlingskommittén

 

Notering

Vilka enastående resultat i Seniltouren!

86 spelare kom till start i dagens tour. Med bra golfväder på vår fina bana blev det helt fantastiska resultat. 39 spelare gick på par eller bättre!! Vilken kvalitet på klubbens seniorer. Kjell Svensson gick 13 under och slutade på 59 netto! Stort Grattis! Bo Forsberg tog 2:a platsen på 66, Gunnar Noritis 3:a på 67, Björn Steen 4:a på 67 och Ingemar Blomgren tog 5:e priset på 67. Nu har totalt 138 spelare deltagit minst en gång i årets tour och  det är glädjande att 23 är kvinnor.
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.

Seniorkommittén.

Notering

Mathias Bergström imponerar på Paragolftouren!

Vår härliga paragolfare Mathias Bergström har under säsongen tränat bra och spelat mycket golf innan tävlingarna drog i gång i juli.
Den 1-2  juli fick han möjlighet att åka  Paragolf Challenge 1-2 juli på Barsebäck G & CC där han fick träffa och inspireras av majorvinnaren Henrik Stensson, som är host för tävlingen.
Vilken start på golfsäsongens tävlingar!

Efter dessa två njutbara dagar med fina resultat åkte Mathias till Hässelby GK den 4 juli och spelade första omgången av Mälartouren. Med fin form och tog han hem en tredje plats. Grattis!

Mälartouren fortsatte sedan till Kyssinge GK i Rosersberg den 18 juli och Mathias form visade sig vara stigande.
När alla spelare kommit i mål stod Mathias på prispallen med en finfin andra placering på 74 nettto.
Fint spelat!

I helgen slog han till ordentligt.
Folksam Paragolf Tour spelades i helgen. den 1-2 augusti på Bro-Bålsta i strålande sol. Två ronder över 18 hål.
56 spelare tävlade i 5 olika klasser . Mathias spelar i kategori 2, för spelare med intellektuell/neuropsykriatisk funktionsnedsättning.
Säsongens fina, jämna form är stabil och det skulle visa sig räcka ända upp till första platsen.
Efter första dagen ledde han med 3 slag, på 74 netto och gick ut i ledarboll söndag förmiddag.
Nevererna darrade lite grann men med fina 81 netto lyckades han ändå ta hem säsongen första seger!
Mathias försvarade inte bara ledningen utan lyckades dryga ut den med ytterligare ett slag och vann hela tävlingen med 4 slag ( 74-81)
Fantastiskt!

Vi alla här på klubben är imponerade och fortsätter att följa dina framsteg och framgångar.
Stort grattis från oss!

 

Notering

”Senilarna” visade klass i singeltävlingen i Golfveckan!

I torsdagens singeltävling i Golfveckan ingick en rond i Seniltouren och där visade tourspelarna sin klass i det stora startfältet med 128 startande. I herrar klass 1 vann Sören Pettersson på 67, i klass 2 vann Stig Lövgren på 66 och därmed rond 10 i touren. Mayvor Wilson vann damklassen på 71. Alla segrarna vann varsitt presentkort på Bro Hof värt 1 500 kr. Grattis!
Samtliga som spelat i Seniltouren har fått sina resultat registrerade och poäng i samtliga tabeller som du hittar HÄR.

Seniorsektionen.

Notering

Sura-Pelles Minne – Tävlingen som ingen ville missa!

Utmaningen den här veckan har varit att få plats med hela startfältet och fredagens traditionella tävling 4-manna Texas Scramble var lite extra utmanande. De första startande var glada och förväntansfulla on time på tee redan klockan 05.50. för att få alla 60 lag i mål innan mörkret.
Dagens väderförhållande var perfekt för alla golfare och sällan har en rättvisare tävling kunnat spelats över en dag från klockan 05.50 till 20:30.

Priserna för dagen var sponsrade av Sura Bemanning och AAMP Nordic som gjorde att spelarna hade ett prisbord för ett värde över 30 000 kr att spela om med 5 extra tävlingar i tävlingen.

Speltempot var föredömligt, igen. Grillen vid kiosken erbjöd även denna dag Sveriges godaste hamburgare med ett extra litet sting i dressingen som vi alla vill ha receptet på.
Tjejer killar och golfare i alla åldrar gjorde sitt yttersta för att försöka nå den prestigefyllda 1:a platsen i varje klass.

Sura-Pelles minne är till minne av bygdens hockeyprofil, Ronald ”Sura-Pelle” Pettersson som tog VM-guld med Tre kronor både 1952 och 1962 med . Tyvärr avslutades han karriär abrubt under en match i Västerås, då han åkte på ett mynt som kastats in på isen vilket ledde till att han trasade sönder ett knä. Lär mer om honom här:

När spelet va över och scorekorten inlämnande, stannade många och åt i restaurangen och några tog en öl i solskenet med utsikt över 18. Resultat jämfördes. Lag som inte slagit ut utmanades. Trivseln, glädjen och gemenskapen gick att ta på, som när man skopar ut en sked god, mjuk glass. Stämningen var underbar och njutbar. Den där känslan som man vill föreviga.

Alla var vinnare denna dag. Alla som ställt upp under tävlingarna i veckan, restaurangen, shopen och tävlingskommittén, banarbetarna och medlemmarna.  På tal om TK. Vilket jobb de lagt ner för att lyckas med tidernas bästa golfvecka!
Vi började lite trevande i måndags och har under veckan haft många situationer där det krävts kreativ problemlösning.  Allt har kanske inte vart perfekt från start , men fixats till och avslutats på topp.
Klubbens personal har stöttat och jobbat på och efter en veckas arbete har vi ett dream team som klarar allt!

Nåväl, vilka vann?
Vi skickar ett stort grattis till:

Klass 1:
Mathias Wagerman, Mattias Mårtensson, Filip Mårtensson och Peter Holmquist. 61 brutto, 56,9 netto.

Klass 2:
Jonas Engström, Joel Hirvonen, John Nordin, Stefan Engström.69 brutto, 57,8 netto.

Pristagare i båda klasserna från placering 1-6.

Närmast hål 2: Rasmus Sirugo
Närmast hål 9: Peter Holmquist
Närmast hål 12: Bengt Larsson

Längsta drive dam: Åsa Johansson
Längsta drive herr: Emil Vaanta
Rakast drive: Kjell Larsson

STORT GRATTIS!

Priserna finns att hämta på klubben. Tänk på att en i laget hämtar pris för hela laget.

Stort tack till Sören och Matz med personal som förbereder banan tidigt i gryningen och gör sitt allra bästa för att golfarna ska få de bästa förutsättningarna för fint golfspel!

Notering

Restaurangens torsdagssingel: En dag med överraskande väder och ……

…..såklart slog vi deltagarrekord igen!
125 av 128 anmälda kom laddade till start och restaurangens stora prisbord.
25 priser delade ut denna dag till ett värde över 15 000 kr!
Första spelare slog ut 08.00 och sista spelare kom in vid 18.00.
Åter igen hade vi en väldigt bra speltempo där spelarna tyvärr fick tampas med ostadigt väder och ett par överraskade skyfall. 23 tjejer startade i dam-klassen vilket var väldigt glädjande!
Herrarna delades upp i två handikappklasser och alla klasser tävlade om ett presentkort på Bro Hof första pris. Övriga pristagare vann oxfilé, exklusiva köksredskap, julbord och luncher. Fantastiskt!

Vi gratulerar vinnarna och övriga pristagare  och tackar alla deltagare för en fantastisk dag!

Vinnarna i varje klass:

Damklassen: Mayvor Wilson
Herrklass 1: Sören Pettersson
Herrklass 2: Stig Lövgren

Närmast hål: Leif Gustafsson , med 4,15 m från pinnen.

Tävlingskommittén har kommit igång ordentligt och organiserar tävlingarna med stort beröm tillsammans med klubbens personal.
Vi har ett riktigt dreamteam och något riktigt stort på gång!

Notering

Shopens Irish Greensome med 92 startande lag!

Det finns inga gränser när det gäller intresset för våra golftävlingar i år. Startfälten fylls på och TK är vinnare i flexibilitet och arbetsinsats!
Förväntningarna låg i luften när dagen startade och prisbordet var laddat med golfklockor, putters, kläder, golftillbehör och presentkort för ett värde över 20 000 kr. Vem aspirerar inte på att vinna?

Vår Pro, Michael Ramquist hade förberett ett par överraskningar på hål 6 och på hål 18.
På 6:an kunde du få köpa en lott och vara med i utlottningen av en hybrid och få hjälp av våra unga scratchspelare Jonathan Ljungberg och Emil Kaski på utslaget.  Utmaningen kanske inte passade alla i smaken men 99% tyckte att detta va ett roligt inslag!
På 18 stod Micke och hade en utmaning som det inte gick att förlora på efter tävlingen. Sätt bollen närmare än Pro. satsa din summa och vinn dubbelt, eller få det du satsade på tillbaka för köp i shopen.

Hur gick det då i tävlingen?

Vinnare klass 1: Martin Holst och Johan Larsson på finfina 65 netto.
Vinnare klass 2: Malin Andersson och Peter Andersson på  oslagbara 62,2 netto.

Bästa damlag: Amanda Persson och Sari Hakso Persson  från Fagersta GK.
Närmast hål: Simon Wallén, 386 cm

Priser delas ut till plats 1-7 i varje klass och finns att hämta i shopen.

Stort grattis till Er!

Tack för ett fantastiskt arrangemang!

Notering

ICA Kalorirundan satte deltagarrekord!

Aldrig förr har vi haft sådant intresse kring en klubbtävling i bästboll.
ICA Matkassen Supermarket i Hallstahammar dukade upp ett oemotståndligt prisbord där  54 lag, uppdelade i 2 klasser tävlande om ett prisbord på drygt 10 000 kr.  Fantastiskt!

Vinnarna klass 1: Petri Jakonen och Bengt larsson vann på finfina 63 slag netto.
Vinnarna klass 2: Ola Sandström och Per Ola Jönander på otroliga 62 slag netto.

Bästa damlag: Marie Persson och Maria Pennerborn 64 slag netto.
Närmast hål  dam: Karin Karlsson på 145 cm
Närmast hål herr: Martin Holst på  165 cm

Placering 1-5 i varje klass har pris att hämta, kom in till oss i receptionen. Stort grattis till Er!
Vi tackar alla deltagare för en supertrevlig dag och hoppas att ni återkommer!

 

 

Notering

Golfveckan har rivstartat!

Årets tävlingar på Surahammars GK är i full gång.
Deltagarna kommer laddade till start och stämningen är på topp!
Vi har utlottningspriser där vi lottar dagen innan och överraskar spelarna vid ankomstanmälan.

Vem vill inte starta dagen som en vinnare?

Måndagens 1-,manna scramble blev en succeé där hela startfältet vill att vi fortsätter att arrangera tävlingar med denna spelform.
Scorerna blev såklart fantastiska och alla fick en extra boost av att kunna lira så mycket bättre, med enbart en chans extra på varje slag så kände man sig som ett proffs!

Tävlingskommittén har lärt sig något på resan, att de måste reducera med 70 % till nästa gång. Spelarna med väldigt långt hcp hade det väldigt svårt att hävda sig, eftersom det är svårt att bli så mycket bättre än va de redan är. Vi hade dock 2 hcp-klasser vilket gjorde att det blev en ok fördelning ändock. Vi lär oss nya saker varje dag.

Stort grattis till pristagarna i varje klass:
Klass 1: Vinnare, Henrik Westman -20,
2:a, Mattias Mårtensson, 3:a Petri Jakonen, 4:a, Jörgen Strid, 5:a Fredrik Johansson. 6:a, Joakim Turunen

Klass 2: Vinnare, Jonas Engström -22
2:a, Börje Brewitz, 3:a Rainer Wiesner, 4:a, John Nordin, 5:a, Britt-Louise Larsson, 6:a , Richard Emanuelsson

Bästa Dam: Britt-Louise Larsson.
Närmast Hål: Martin Holst

Notering

All Time High – golfveckan v. 31

Vilken succé årets golfvecka blir!
Vi har redan över 700 deltagare anmälda!
Det fortsätter strömma in anmälningar till de tävlingar som inte är fulltecknade ännu så vem vet, är 800 startande nästa delmål?
Att vi skulle få så stort startfält har överraskat oss något och idag har vi utökat startförbudet av flera anledningar.

  • Sören och Matz med personal måste få möjlighet att preparera banan innan nästa tävling och arbetet kommer att förläggas före och efter alla starter.
  • Vi får inte ut alla anmälda annars.
  • Vi kan ta in ännu fler anmälningar.

Detta har tyvärr medfört att jag har vart tvungen att avboka tider för spelare som tänkt spela på banan utan att vara med på tävling.
Det var inte många, men ändock.
Om du är en av dem som råkat ut för detta har du fått ett mail om anledningen och jag ber så mycket om ursäkt!

Jag och TK hoppas på förståelse för detta och att alla gläds med oss av att vi har så många anmälningar.

Trevlig helg, vi ses på måndag!

Vänliga hälsningar
Maria Pennerborn
Klubbchef