Notering

Succé för klubbtävlingen för seniorerna!

98 spelare kom till start i den andra ronden i ”Seniltouren” på torsdagen. I bra väder och på vår fina bana blev det mycket låga resultat med 25 spelare på par eller bättre. Bäst lyckades P-O Björkman med 66, Mayvor Wilson blev 2:a på 67, Lennart Eriksson  3:a på 69, Lars Höglund  4:a på 70 och Göran Ek 5:a också på 70.

Uppdaterade tabeller inklusive statistik från Lee Boyd hittar du HÄR.

Välkommen, (om du inte är är förkyld eller har andra symptom!) nästa torsdag, då blir det kanske 3-siffrigt!

Seniorkommittén.

Notering

Info från senaste styrelsemötet

Hantering av Corona – det är fortfarande ytterst viktigt att alla som uppehåller sig i klubbhuset håller avstånd. Det har visat sig vara problem vid regn då för många personer uppehåller sig inomhus.

Ekonomi – intäkter från greenfee har under april och maj varit mycket bra.

Utbildning för grönt kort – Två nybörjargrupper hittills i år med 10-12 i varje grupp.

Beslutades stänga toaletterna vid hål 6 och 14. Nya toaletter ska köpas in, men om vi inte får tag på nya måste de saneras av extern entrepenör. Klart senast 10 juni.

Banchefens rapport. Banan klipps må-ons-fre. Greenerna klipps och vältas fredag, vältas lördag och klipps söndag. Den anställda seniorpoolen med fyra personer är i gång.

Golfvärdar och faddrar – info har gått ut till alla medlemmar.

Players 1st gästundersökning. Beslutades att vi ansluter oss till gästundersökningen i år, så vi får veta vad våra greenfeegäster tycker om banan och klubben.

Vår bana fyller 30 år i år. Detta kommer att uppmärksammas under sommaren.

Greenfeekontroller kommer att göras ute på banan i juni och juli.

Notering

SM Klubblag är tyvärr inställt

Till anmälda klubbar i SM Klubblag 2020

Tyvärr meddelar golfförbundet idag att SM Klubblag 2020 (Lag-SM, division 1 och division 2) är inställt.

Skälet till detta är framför allt Folkhälsomyndighetens råd om att avstå icke-nödvändiga resor. Deltagande lag i SM Klubblag kommer från hela landet, där många lag måste resa mer än två timmar för att nå spelplatsen.

Vidare riskerar genomförandet av framför allt Lag-SM att orsaka samling av människor på fler än 50 personer, då det finns lagmedlemmar som inte spelar alla ronder, samt kaptener och andra som befinner sig på spelplatsen för att stötta sina lag.

SM Klubblag måste alltid genomföras i sin helhet (Lag-SM, div 1 och div 2), eftersom lag flyttas upp eller ned inför 2021 beroende på placering. Det finns därför ingen möjlighet att begränsa tävlingen, exempelvis bara köra vissa divisioner.

Detta hälsar

Magnus Grankvist
Spel och tävling, Svenska GolfförbundetE-post: magnus.grankvist@golf.se

//Maria Pennerborn

 

Notering

Seniltouren igång med ”Coronaregler”.

Den första ronden spelades med anpassade regler på torsdagen. Det var många spelsugna seniorer som deltog och det blev låga scorer med 19 st på par eller bättre. Allra bäst lyckades Pirjo Hulkkonen som gick runt på 63 slag! Näst bäst blev Bjarne Broström med 67, på 3:e plats Bengt Persson med 67 och på 4:e plats Mia Runnérus med 69.
Uppdaterade tabeller inkl Matchcupen hittar du HÄR.

Notering

Regn och coronarekommendationer – hur hanterar vi det?

Det kommer nya utmaningar hela tiden när det gäller Covid-19 och för första gången på länge har vi ihållande regn och det kommer säkert fler dagar med regn under sommaren.
Folkhälsomyndigheten och Corona förhåller sig inte till regn, men vi behöver förhålla oss och fortsätta att följa rekommendationerna.

Vi har ett litet klubbhus med en liten entré och små omklädningsrum. Klubbhuset fylls snabbt och då är det viktigt att alla som har ett ärende  till reception, shop och restaurang får genomföra det. Det kan vara frustrerande att inte kunna ta skydd inomhus, men vi har ibland inte plats och restaurangen har öppet för de gäster som handlar där.

Ditt ansvar är stort och din hälsa är viktig!

Här kommer några tips för ett bra flöde och minskad risk för gruppsamlingar.

  • Kom i lagom tid innan start. Checka in (gärna digitalt),värm upp, slå ut.
  • Ät gärna lunch och ta en fika, men respektera reglerna i restaurangen.
  • Besök shoppen om det finns plats att gå in och om du ska handla.
  • Har du frågor till receptionen kring bokningar,eller annat: Maila eller ring så hjälper vi dig gärna.

Det är klart att vi ska spela golf även om det regnar!

Vänliga hälsningar.
Maria Pennerborn,  k
lubbchef

Notering

Seniltouren går igång.

På torsdag den 28 maj startar årets Seniltour med anpassade regler till Coronapandemin. Vi kör med dessa på torsdagar t o m juni månad till att börja med.

Anmälan som vanligt på Min Golf, sedan väljer du vem/vilka du vill spela med och bokar valfri speltid för en sällskapsrond.
Lämna in signerade scorekort i shopen. Resultat och uppdaterade tabeller publiceras på hemsidan.
Se fullständiga regler på Seniorsidan!

Alla följer myndigheternas rekommendationer och regler!!

Välkommen!

 

Notering

Anmäl dig som Golfvärd eller Fadder

Vi behöver många Golfvärdar och Faddrar i sommar, så vi hoppas att riktigt många medlemmar vill ställa upp och hjälpa till.

Golfvärdar

Att vara golfvärd är ett kul uppdrag. Från och med lördag 6 juni tom söndag 30/8 kommer vi att ha golfvärdar på klubben lördagar och söndagar. Golfvärdens uppgifter är bland annat att hålla ordning på startande, hjälpa gäster, avlasta receptionen och bidra till trivseln på banan. Förhoppningen är att vi ska kunna ha  två golfvärdar på respektive dag mellan kl 9 och 14.

 

Fadder

Just nu pågår årets första nybörjarkurs. Ganska snart vill dessa nya golfare komma ut på banan och spela. Klubben behöver då kunna erbjuda en fadder till de nya som inte kan ordna fadder själva.  En fadderrond är 9 hål, som spelas från tee 40. Din uppgift som fadder är inte att vara golfinstruktör, utan att hjälpa nybörjaren med att förstå hur det fungerar rent praktiskt ute på banan.

 

 

Läs mer om Att vara golfvärd här>>.

Läs mer om att gå Fadderrunda här>>.

 

Notering

Information om spel på banan, ankomstanmälan och avbokning av starttid.

Trycket på banan fortsätter och helgerna är fyllda med bokningar av både medlemmar och gäster.
Det är en härlig atmosfär och aktivitet uppe på klubben!

Vi testar på grund av detta ett nytt sätt för avbokning som många andra klubbar har haft sedan länge.
Det är viktigt att du planerar din golf och vet du om att du inte kan spela, behöver du avboka din tid och ge möjlighet för andra spelare att komma ut på banan. Avbokningen måste ske senast 2 timmar innan, via mingolf.se. Får du förhinder närmare än 2 timmar före start kan du inte avboka själv, utan behöver ringa eller maila receptionen.

Vi har också infört en regel att vi kan omboka 2-bollar och 1-bollar till 4-bollar om vi behöver få plats för fler bokningar.  Det är viktigt att du ankomstanmäler dig i tid inför spel även om du väljer att inte gå in i klubbhuset. Du kan ringa in, eller vinka till fönstret i receptionen när du ankomstanmäler dig. Om du ser över dina intställningar i mingolf så kan du ankomstanmäla dig själv via den.

Vi önskar alla en härlig helg med mycket spel och fina svingar!

Vänliga hälsningar
Maria Pennerborn
Klubbchef