Nyhetsarkiv

Bild

Rapport från Bankommittén

Efter förra årets kalla vår då banan fick ta mycket stryk efter stor isbildning under vintern så hoppas vi på en bättre övervintring med våra nya täckdukar på greenerna.
Säsongsstarten blir sen i år igen och vi får ha tålamod tills banan blivit spelbar.
Vi har i BK arbetat fram en planering av åtgärder den här säsongen.
  • Säkerställa kvalitet på spelytorna
  • Översyn av klipphöjder och klipplinjer
  • Allmän uppfräschning av högruff och hålavgränsande områden
För att nå bästa tänkbara resultat så kommer vi ta hjälp av SGF:s bankonsulent Calle för rådgivning och expertutlåtanden.
Bankommitten genom Patrik Ekman
Bild

SM-mästaren Herrar i Footgolf 2017

I fredags den 21 juli gick projektgruppen för footgolf-/korthålsbana på Surahammars GK omkring på ”gamla” rangeområdet med SM-mästaren i footgolf Tommy Svensson. Han inte bara spelar footgolf utan jobbar också med etablering och design av nya footgolfbanor. Tommy delade med sig av sin erfarenhet och var mycket imponerad av området där det nya träningsområdet är planerat att göras. Nu väntar vi på anbud från entreprenörer för att börja bygget. Det är en spännande utveckling av Surahammars Golfklubb som många av oss önskatTommy Svensson.

Rangen snart klar?

Just nu pågår tillförsel av material till såbädden. Material bestående av en anläggningsjord och stenmjöl som ska blandas till en såbädd. Sådd av gräsfrö sker under augusti. Stenmjölet ska också användas till att ytbelägga till- och frånfartsvägarna. Elluftledningen som delvis går över rangeområdet ska markläggas. Utslagsplatsen ska asfalteras, el och vatten ska dras fram för […]